Recepten - Hoofdgerecht

Bolognese van champignon en linzen (Jamie Oliver)

Bolognese van champignon en linzen (Jamie Oliver)
Een smakelijke pasta heeft heus geen vlees nodig. Zelfs een traditionele Bolognese - waar gehakt in principe de hoofdrol speelt - kan je op een vegetarische manier klaarmaken. In dit toffe recept gaat Jamie Oliver aan de slag met paddenstoelen en linzen om een heerlijk zonnige pasta zonder vlees klaar te toveren. Het proberen waard!

Pizza Mare e Monti

Pizza Mare e Monti
Het culinaire concept van 'Mare e Monti' staat voor het Italiaanse gebruik om het beste uit de zee met het beste uit de bergen te combineren. Perfect voor eters die nooit goed kunnen kiezen! Op deze luxueuze pizza worden volgens die traditie zeevruchten gecombineerd met eekhoorntjesbrood.

Côte à l’os met geconfijte aubergine op de barbecue (Jeroen Meus)

Côte à l’os met geconfijte aubergine op de barbecue (Jeroen Meus)
Liefhebbers van een geslaagde barbecue weten dat de hoofdrol voor een lekker stuk vlees weggelegd is. In dit smakelijke recept van Jeroen Meus gaat die titel naar een Côte à l'os, één van de lekkerste stukjes rundsvlees. Vergezeld van een smeuïge aubergine-bereiding en aardappeltjes, zorg je zonder veel moeite voor een heerlijk luxueuze maaltijd die helemaal op de BBQ kan klaargemaakt worden.

Gegrilde ananas

Gegrilde ananas
Als je na het barbecueën nog zin hebt in een dessertje, is het altijd een goed idee om het vuur wat langer warm te houden. Zo kan je een verrassend lekker en eenvoudig nagerecht klaarmaken door iets zoets te grillen. De absolute klassieker? Ananas!

Vissersstoofpotje met kabeljauw en zeevruchten (Colruyt)

Vissersstoofpotje met kabeljauw en zeevruchten (Colruyt)
Een stoofpotje hoeft niet zwaar of winters te zijn, je kan net zo goed met lichte ingrediënten zoals vis, zeevruchten en courgette werken. Het lekkere resultaat kan je zelf proeven als je dit makkelijke recept van Colruyt volgt.

Gebraden kip met dadels, olijven en kappertjes (Ottolenghi)

Gebraden kip met dadels, olijven en kappertjes (Ottolenghi)
In geen tijd is Yotam Ottolenghi uitgegroeid tot een absolute wereldster. Zijn geheim? Originele recepten die gezond, overwegend vegetarisch en niet moeilijk om klaar te maken zijn. Invloeden en smaakmakers uit het midden-oosten vormen zijn handtekening, iets wat dit recept prima illustreert. De combinatie van kip, dadels, olijven en kappertjes is heel eenvoudiger maar overheerlijk. Hou wel rekening met voldoende tijd om het vlees te marineren.

Steak met lichte peperroomsaus (Sandra Bekkari)

Steak met lichte peperroomsaus (Sandra Bekkari)
Het grootste nadeel aan zowat al onze Bourgondische klassiekers is dat ze niet echt gezond zijn. Een steak kan bijvoorbeeld niet zonder een smakelijk sausje, zullen velen beamen. Vooral peperroomsaus is populair; heerlijk maar niet mager. Gelukkig heeft Sandra Bekkari daar een oplossing voor. Ontdek in dit recept hoe je haar gezonde peperroomsaus kan klaarmaken!

Paella

Paella
Wie Spanje zegt, zegt Paella. Dit van oorsprong Valenciaans gerecht is synoniem voor zon, zomer en vakantie. Er bestaan heel wat regionale verschillen en elke Spaanse stad beweert dat hun recept het beste is. Het is dan ook een gerecht met een lange geschiedenis. Zelfs over de herkomst van de naam doen verschillende verhalen de ronde Ondanks de vele varianten, is de basis in principe altijd hetzelfde. Met dit authentieke recept kan ook jij zonder veel problemen deze zomerse rijstschotel klaarmaken. Daarnaast is het een prima basis om verder op te bouwen naar smaak en voorkeur (vlees, vis, groentjes,... jij bent de chef!).

Zeebaars met gebakken aardappel en zeekraal (Colruyt)

Zeebaars met gebakken aardappel en zeekraal (Colruyt)
Ook voor originele visgerechtjes moet je bij het kookteam van Colruyt zijn. In dit lekker simpele recept met weinig ingrediënten spelen zeebaars en zeekraal de hoofdrollen. Niet moeilijk om klaarmaken en verrassend lekker. Het proberen waard!

Gemarineerde ribbetjes

Gemarineerde ribbetjes
Een echte klassieker op de barbecue: ribbetjes! Het geheim van lekkere ribbetjes zit vooral in de marinade, met dit eenvoudig recept kan je zelf aan de slag. Het is een prima basis waar je lekker op kan verder bouwen.