Bieslook | - deel 2 Bieslook | - deel 2

 

Recepten - bieslook

Steak Stroganoff met kroketten (Jeroen Meus)

Steak Stroganoff met kroketten (Jeroen Meus)
Het 'Stroganoff'-recept bestaat al erg lang en is wereldwijd populair. Ook Jeroen Meus is er dol op. In dit recept combineert hij de romige maar pittige saus met een lekker stukje rundsvlees en kroketjes.

Coquilles met kruidenboter en Parmezaan

Coquilles met kruidenboter en Parmezaan
Dit eenvoudige recept is de absolute perfectie wanneer je een snel maar feestelijk hapje nodig hebt. De zuivere smaak van coquilles (of Sint-Jakobsvruchten) wordt perfect gecombineerd met een beetje kruidenboter en een snuifje Parmezaanse kaas. Terwijl de oven al het werk doet, heb jij tijd om je gasten te ontvangen. Heerlijk genieten!

Gerookte zalmsalade

Gerookte zalmsalade
Een smeuïg slaatje op een verse snede brood kan erg smaken. Jammer dat slaatjes doorgaans niet zo gezond zijn omdat ze veel mayonaise en andere weinig voedzame middelen bevatten. De oplossing is echter simpel: maak je slaatjes zelf! In dit recept leer je een heerlijk frisse zalmsalade te maken op basis van zure room.

Kippenbouten met dragonsaus en kroketten (Jeroen Meus)

Kippenbouten met dragonsaus en kroketten (Jeroen Meus)
Er bestaan talloze combinaties in de keuken die het elke keer weer uitstekend doen. Kip met dragon is daar een prima, maar een beetje vergeten voorbeeld van. Dat zet Jeroen Meus graag recht met dit toffe recept voor fijnproevers dat zowel op een feestelijk als een alledaags moment past.

Bisque van grijze garnalen

Bisque van grijze garnalen
Wie iets heel chique wil serveren dat tegelijktertijd poepsimpel om maken is, moet deze bique van grijze garnalen geprobeerd hebben! Een bisque staat bekend als een exquis soepje omdat het gemaakt wordt van schaaldieren. In dit recept beperken we ons tot grijze garnalen, waardoor het relatief betaalbaar en vooral best makkelijk om maken blijft. Tegelijkertijd zal het uiterst smaakvolle resultaat niet teleurstellen, perfect voor wanneer het feestelijk(er) mag zijn.

Gegratineerde oesters met champagne

Gegratineerde oesters met champagne
Als het écht feestelijk mag zijn, hoef je niet te besparen op de ingrediënten. Het is evenwel de kunst om het toch vrij eenvoudig te houden met luxueuze ingrediënten, zo blijven de pure smaken voldoende overeind. Het voorgerecht in dit recept is daar een prima voorbeeld van: gegratineerde oesters, op smaak gebracht met champagne, room en kaas. Heerlijk feesten!

Gebakken schelvis met boterboontjes (Colruyt)

Gebakken schelvis met boterboontjes (Colruyt)
Voor een lekker doordeweeks gerecht en je bij het receptenteam van Colruyt altijd aan het juiste adres. Niks leuker dan een eenvoudig recept met niet al te veel ingrediënten dat toch verrast en gewoon lekker is. Naast een mals stukje vis met een fris-zure puree scoort dit recept met de leuke combinatie van boterboontjes en asperges.

Schelvisfilet met gegrilde bloemkool

Schelvisfilet met gegrilde bloemkool
Schelvis is een heerlijke vissoort die je kan kopen van juni tot februari. Het is dus een perfecte keuze om zomer, herfst en winter mee aan de slag te gaan. Het volle, stevige vlees doet denken aan kabeljauw en laat zich vlot combineren met allerlei ingrediënten. In dit recept kiezen we voor gegrilde bloemkool met een beetje Parmezaanse kaas, een fluweelzachte mousseline en kruidige hollandaise. Klassiek en toch origineel.

Puree van knolselder met grijze garnalen (Pascale Naessens)

Puree van knolselder met grijze garnalen (Pascale Naessens)
Dit is wederom een verfijnd maar verrassend eenvoudig recept met hele pure smaken van Pascale Naessens. Je kan het bovendien erg veelzijdig inzetten: van feestelijk voorgerecht tot eenvoudige lunch. Absoluut het proberen waard!

Mosterdkrieltjes met spek

Mosterdkrieltjes met spek
Voor een snel maar bijzonder smaakvol aardappelgerecht is dit recept een perfecte keuze. Lekker met een knapperig slaatje, of als bijgerecht op een barbecue.

Romige kastanjesoep met yoghurt en bieslook

Romige kastanjesoep met yoghurt en bieslook

Frisse koolrabisalade

Frisse koolrabisalade
Koolrabi is één van de vele teeltvarianten van kool. De relatief kleine knollen zijn bekend vanwege hun frisse smaak. Bovendien zijn er zowel rauw als gekookt erg lekker en rijk aan vitaminen. Deze simpele salade doet het prima als voorgerecht, snelle lunch of bijgerecht.

Poulet Grand Mère (Sofie Dumont)

Poulet Grand Mère (Sofie Dumont)
Voor de allerlekkerste gerechten is het dikwijls de moeite om even je licht op te steken bij grootmoeders. Dankzij hun jaren ervaringen weten ze als geen ander hoe je heel lekker kan koken zonder franjes. Dit recept van vtm-chefkok Sofie Dumont is geïnspireerd op die wijsheid. Gewoon lekker, lekker gewoon is het motto. Dit Bourgondische gerecht is het ideale weekenddiner voor jong en oud.

Prei met spek en kerstomaatjes

Prei met spek en kerstomaatjes
Wanneer het eten redelijk snel op tafel moet staan en je iets heel gewoon wil serveren dat toch niet aanvoelt als diezelfde dagelijkse kost, is dit recept goed bij de lente past een winner. Prei aangevuld met knapperige spekjes, zoete kerstomaatjes en gebakken patatjes: heerlijk simpel, verfrissend anders en lekker voor het hele gezin.

Zeeduivel in botersaus (Piet Huysentruyt)

Zeeduivel in botersaus (Piet Huysentruyt)
Een smakelijk stukje vis, zoals zeeduivel, heeft weinig nodig om echt te schitteren. Zo'n eenvoudige klassieker uit grootmoeders keuken is botersaus. Helemaal niet moeilijk, en dankzij dit fantastische recept van Piet Huysentruyt kan jij er een waar culinair feestje van maken. Met een smeuïge puree van spekjes en spinazie tot de afwerking van grijze garnaaltjes toe: dit is feest!