Recepten - grijze garnalen

Lentesalade met asperges en garnalen

Lentesalade met asperges en garnalen
Voor elke fijnproever staat de lente gelijk aan het witte goud: asperges! Dankzij hun karakteristieke en volle smaak, hoef je geen gekke recepten te bedenken om deze groente te laten schitteren. In deze frisse salade zorgen garnaaltjes en een sinaasdressing voor heerlijk verrassende accenten die zorgen voor dat zalig frisse lente-gevoel. Top als voorgerecht of lichte maaltijd (eventueel met wat knapperig brood).

Groenlandse heilbot met garnalen en champignons (Colruyt)

Groenlandse heilbot met garnalen en champignons (Colruyt)
Liefhebbers van vis weten dat heilbot een uitstekende keuze is. De smaakvolle witte vis uit Groenland is heerlijk mals van smaak. Vergezeld van een simpel sausje en enkele garnaaltjes heb je zonder moeite een alledaags topgerecht klaargemaakt, met dank aan Colruyt.

Zalmglaasjes met garnalen en pesto

Zalmglaasjes met garnalen en pesto
Dit hapje combineert klassieke maar heel lekkere smaken. Bovendien ziet het er mooi uit en hoef je er niet veel moeite in te steken. Perfect als je een grote groep bezoekers over de vloer krijgt!

Snelle vispannetjes met puree

Snelle vispannetjes met puree
Ben jij ook liefhebber van een smeuïg vispannetje maar kijk je op tegen het lange kookproces? Dan is dit recept een handige oplossing: zonder gek veel werk tover je schattige en lekkere vispannetjes op tafel zonder uren te moeten kokkerellen.

Witloofbootjes met garnalen

Witloofbootjes met garnalen
Van witloofbootjes kan je een leuk en lekker hapje maken. De bittere maar frisse smaak past bij heel veel ingrediënten. In dit recept werken we met grijze garnalen: heerlijk en verfijnd.

Koninginnenhapje met zalm, schelvis, mosselen en grijze garnalen (Jeroen Meus)

Koninginnenhapje met zalm, schelvis, mosselen en grijze garnalen (Jeroen Meus)
Wanneer je op zoek gaat naar gerechten die wat feestelijker zijn, mag vis niet onderschat worden. Met een fijne selectie kan je, zoals Jeroen Meus bewijst in dit recept, voor een heerlijk en gevarieerd diner zorgen. Het klassieke koninginnenhapje wordt plots een luxueus (feest- of zondags)maal. Het proberen waard!

Garnalenpasteitjes met kroketten

Garnalenpasteitjes met kroketten
Wanneer het allemaal wat chiquer mag zijn, zonder jezelf een breuk te werken in de keuken, is dit een tof recept. De smeuïge en feestelijke saus met garnaaltjes kan vergeleken worden met een vol-au-vent en is een perfect diner op een gezellige zondag.

Quinoasalade met avocado en grijze garnalen

Quinoasalade met avocado en grijze garnalen
Wil je wat beter op je lijn letten? Dat begint vanzelfsprekend met gezond(er) eten. Een makkelijke eerste stap: laat 's middags brood en beleg voor wat het is en schakel over op verse slaatjes propvol lekkere maar gezonde ingrediënten. Geen idee hoe je daar aan begint? Dit recept helpt je op het juiste pad.

Skreifilet met gestoomde groentjes en kerstomatenbalsamico

Skreifilet met gestoomde groentjes en kerstomatenbalsamico
Voor een korte tijd kan je skrei kopen. In het Noors betekent dit woord 'reiziger' of 'zwerver', het betreft immers een specifieke soort winterkabeljauw die een verre reis maakt om te kuiten en enkel tussen januari en maart verkrijgbaar is. De smaak is nog steviger en rijker dan de traditionele kabeljauw, perfect voor visliefhebbers die op zoek zijn naar dat beetje meer!

Garnalentoastjes met tarama

Garnalentoastjes met tarama
Een simpel toastje is en blijft een uitstekend hapje om tijdens de aperitief te serveren. Je kan er makkelijk mee variëren, het presenteert mooi en het vraagt niet bijzonder veel moeite. Deze zilte toastjes zullen je gasten absoluut bekoren, vooral de zoutige maar smaakvolle tarama zorgt voor een verrassende smaak.