Kroketten | Kroketten |

 

Recepten - kroketten

Steak Stroganoff met kroketten (Jeroen Meus)

Steak Stroganoff met kroketten (Jeroen Meus)
Het 'Stroganoff'-recept bestaat al erg lang en is wereldwijd populair. Ook Jeroen Meus is er dol op. In dit recept combineert hij de romige maar pittige saus met een lekker stukje rundsvlees en kroketjes.

Eendenborst met mangosaus (Piet Huysentruyt)

Eendenborst met mangosaus (Piet Huysentruyt)
Een echte klassieker uit de Frans-Bourgondische keuken is 'canard à l'orange': geroosterde eend met een zoet-zuur sausje op basis van appelsienen. Piet Huysentruyt geeft een leuke draai aan dit idee en gaat voor een toegankelijke variant met mangoblokjes. Het verrassende resultaat doet het erg goed als romantisch of feestelijk diner.

Ardeens gebraad met romige champignons (Colruyt)

Ardeens gebraad met romige champignons (Colruyt)
Een sappig gebraad is heerlijke winterkost. De oven doet al het werk terwijl jij je helemaal kan focussen op lekkere garnituren. Colruyt presenteert in dit gerecht een smakelijke manier om naast een Ardeens gebraad (lichtjes gerookt) smeuïge champignons en kroketjes te serveren. Ideale zondagse kost!

Garnalenpasteitjes met kroketten

Garnalenpasteitjes met kroketten
Wanneer het allemaal wat chiquer mag zijn, zonder jezelf een breuk te werken in de keuken, is dit een tof recept. De smeuïge en feestelijke saus met garnaaltjes kan vergeleken worden met een vol-au-vent en is een perfect diner op een gezellige zondag.

Ardeense varkenshaas met Blackwellsaus

Ardeense varkenshaas met Blackwellsaus
Het beste van een varken is zonder discussie het haasje. Dit fijne stukje vlees leent zich tot heel wat lekkere en toch eenvoudige bereidingen. Dit recept vertelt je hoe dit mals vlees klaar te maken en te serveren met een verrassend sausje.