Lente-ui | - deel 2 Lente-ui | - deel 2

 

Recepten - lente-ui

Pizza scampi mozzarella

Pizza scampi mozzarella
Een lekkere pizza gaat er altijd in! Bovendien zijn zelfgemaakte pizza's veel leuker, lekkerder en goedkoper dan afhalen. Dit recept leert je de kneepjes van het vak om de ideale pizza scampi-mozzarella te maken.

Gepofte aardappel met zure room, grijze garnaaltjes en gegrilde groenten

Gepofte aardappel met zure room, grijze garnaaltjes en gegrilde groenten
Een gepofte aardappel is een heerlijk makkelijke manier om iets leuks te presenteren waar je nog allerlei kanten mee op kan. Met een fijn sausje op basis van zure room heb je een erg lekkere basis. In dit recept werken we verder met grijze garnalen en een selectie zomerse gegrilde groenten.

Gehaktstoofpotje in roomsaus

Gehaktstoofpotje in roomsaus
Wanneer de dagen terug korter en frisser worden, smaakt er niets beter dan een dampend stoofpotje. Het vooruitzicht op gezellige avonden voor het haardvuur kunnen niet zonder stevige maar smakelijke éénpansgerechten zoals dit simpel maar lekker stoofpotje van boerengehakt.

Avocadosoep met grijze garnalen

Avocadosoep met grijze garnalen
Soep kan ook een luchtig en zomers (voor-) gerecht zijn. We denken dan in principe aan gazpacho, een Spaans recept voor een ijskoude groentesoep. Deze avocadosoep zal je gasten verrassen: fris, bomvol smaak en lekker afgewerkt met grijze garnalen. Absoluut het proberen waard!

Pastasalade met ei en tomaat

Pastasalade met ei en tomaat
Elke middag boterhammen als lunch, dat gaat vervelen. Terwijl je met een handvol eenvoudige en goedkope ingrediënten snel een smakelijke lunchsalade.hebt klaargemaakt. Deze pastasalade past daarnaast prima op een barbecue of koude schotel als bijgerecht.

Tortillawraps met Mexicaanse kip

Tortillawraps met Mexicaanse kip
Met tortilla's kan je snel en vlot lekkere dingen maken. De dunne deegpannenkoeken laten zich makkelijk vullen en oprollen, perfect voor een leuk gerechtje met een exotische inslag. De Mexicaanse keuken, een combinatie van Spaanse en Azteekse invloeden, is uiteraard het vertrekpunt van dit makkelijke recept.

Papillots van koolvis met pesto en groenterijst

Papillots van koolvis met pesto en groenterijst
Papillots van vis zijn niet echt alledaagse kost voor velen. Nochtans is het een uiterst makkelijke, gezonde en plezante manier om vis klaar te maken. Dit recept helpt je alvast op weg: een smakelijk stukje koolvis, gestoofd met wat groene pesto, broccoli en kerstomaatjes, geserveerd met een kruidige groenterijst.

Currybloemkool met rijst en varkensblokjes

Currybloemkool met rijst en varkensblokjes
Wokken doet altijd denken aan Oosterse ingrediënten en smaken. Nochtans kan je net zo goed met behoorlijk traditionele kost zoals bloemkool en varkensvlees net zo goed aan de slag. Dit recept is een klassiek voorbeeldje van fusion: smaken en technieken combineren zonder grenzen!

Gehaktbroodje met salie, peterseliepuree en groentepannetje

Gehaktbroodje met salie, peterseliepuree en groentepannetje
Met eenvoudige, haast boerse ingrediënten maak je vaak de lekkerste gerechten. Dit recept, uit grootmoeders mediterraanse keuken, is daar een prima voorbeeld van. Makkelijk, eenvoudig, eerlijk en lekker.

Oosterse kippenblokjes met mango en rijst (Colruyt)

Oosterse kippenblokjes met mango en rijst (Colruyt)
Wat oosterse winden door je keuken laten waaien is altijd een aanrader. De smaken zijn origineel en verfrissend, terwijl je in een handomdraai een uiterst originele en bovenal gezonde wokschotel klaar maakt die erg rijk aan geuren en smaken is. Met dit uiterst makkelijke recept kan je zonder problemen aan de slag, het resultaat zal je ongetwijfeld positief verbazen!

Salade met gerookte zalm en grijze garnalen

Salade met gerookte zalm en grijze garnalen
Een gezonde salade is een welgekomen afwisseling voor elke Bourgondiër. Gezond kan ook lekker zijn, zeker indien je kiest voor delicieuze ingrediënten zoals gerookte zalm en grijze garnalen. Met wat knapperige groentjes erbij is je buikje zo gevuld.

Berkshire melkbig met crumble, witloof en oesterzwammensaus

Berkshire melkbig met crumble, witloof en oesterzwammensaus
Wanneer je gasten wil imponeren en plezieren met een feestelijk menu, is het vaak lang zoeken naar een uitgelezen hoofdgerecht. Op alle vlakken de juiste balans vinden is niet makkelijk: je wil geen fortuin uitgeven maar wel met lekkere producten werken, je wil geen uren in de keuken staan maar het mag gerust uitgebreid zijn,... Lastig! Tenzij je met dit recept aan de slag gaat. Zalig feestelijk!

Gegratineerde risoni met kip

Gegratineerde risoni met kip
Met risoni (of orzo, in het Grieks) kan je erg verrassende pasta serveren: deze fijne pasta heeft de vorm van rijstkorrels en leent zich uitstekend tot romige, smeuïge pastaschoteltjes. Met kippenblokjes en een kruidige saus vol zuiderse smaken is het feest compleet.

Zwarte polakfilet met venkelkorstje, wilde rijst met herfstgroentjes en pastinaakzalfje

Zwarte polakfilet met venkelkorstje, wilde rijst met herfstgroentjes en pastinaakzalfje
Zin in een gezond gerecht dat barst van natuurlijke smaken? In dit uitgebreide recept komen heel wat typische herfstsmaken heerlijk samen.

Krokante salade met kalkoenschnitzel

Krokante salade met kalkoenschnitzel
Gezonder eten of afslanken lukt aardig met salades. Dit hoeft echter niet altijd sla, komkommer en tomaat te zijn, dit recept legt uit hoe je aan de slag kan gaan met knapperige, frisse groenten zoals rauwe selder en wortel. De (optionele) kalkoenschnitzels zorgen voor een hartige toets.