Recepten - olijfolie

Provençaalse saus

Provençaalse saus
Dadelijk een lekkere barbecue gepland en nog op zoek naar een originele extra? Of gewoon zin in een klassieke saus die zon en zomer uitstraalt en waar je nog alle kanten mee op kan? In beide gevallen is een Provençaalse saus de ultieme oplossing. Er bestaan honderden recepten van de klassieke saus. Wil je echter een goede basis, dan is dit het makkelijke en snelle recept dat je zoekt.

Penne pesto deluxe

Penne pesto deluxe
Pasta pesto kent iedereen; het ultieme zomergerecht waar je in een handomdraai van kan smikkelen. En hoewel de pure eenvoud van het op-en-top Italiaanse gerecht essentieel is, kan je ook lekker variëren. Met rauwe ham en zongedroogde tomaatjes, bijvoorbeeld. Of hoe je iets luxueus kan maken van een eenvoudige klassieker!

Penne met ham en kerstomaatjes in broccolisaus

Penne met ham en kerstomaatjes in broccolisaus
Simpel en lekker! Deze originele pasta met een heerlijke romig broccolisausje heb je binnen de 30 minuten op tafel gezet. Geef het een Italiaanse touch door af te werken met Italiaanse ham en parmezaanse kaas.

Lasagne met aubergine (Sandra Bekkari)

Lasagne met aubergine (Sandra Bekkari)
De recepten van Sandra Bekkari zijn niet toevallig bijzonder populair. Haar gerechten zijn best eenvoudig, vaak vegetarisch, niet zo heel erg moeilijk en bovenal gezond. Perfect voor wie op de lijn wil letten maar toch lekker wil eten. Deze lekkere vegetarische lasagne met aubergine (maar zonder pasta!) moet je geprobeerd hebben!

Kip met mosterd, spek en tomaten (Pascale Naessens)

Kip met mosterd, spek en tomaten (Pascale Naessens)
Wij graag lekker tafelt weet dat je ook een beetje moet uitkijken: voor je er erg in hebt roept de weegschaal 'alarm'! Gelukkig kan je rekenen op de simpersimpele maar superlekkere én magere recepten van Pascale Naessens. Deze heerlijke kippenboutjes vragen weinig werk en passen altijd. Ook lekker op de barbecue!

Spirelli met kip en courgette in roomsaus (Colruyt)

Spirelli met kip en courgette in roomsaus (Colruyt)
Wanneer je op zoek bent naar simpele en kindvriendelijke recepten, is pasta altijd een prima keuze. Met een minimum aan moeite en ingrediënten heb je immers iets lekker op tafel getoverd waar jong en oud van kan genieten. Dit toffe recept van Colruyt past helemaal binnen die filosofie!

Gegrilde halloumi op Mediterraanse wijze

Gegrilde halloumi op Mediterraanse wijze
Wie graag het zonnetje laat schijnen in de keuken, moet dit smaakvolle recept geprobeerd hebben. Halloumi, een Cypriotische kaas die niet smelt, kan je heerlijk grillen en past perfect bij een Mediterraans gekruid groentestoofpotje. Simpel maar smaakvol, snel klaar en veggie: geweldig, toch?

Kalfslapje met pasta en tomatensaus (Jeroen Meus)

Kalfslapje met pasta en tomatensaus (Jeroen Meus)
Wie dol is op zonnige, zomerse gerechtjes moet dit toffe recept van Jeroen Meus geprobeerd hebben. Zoals het de echte Italiaanse keuken betaamt, blinkt dit gerecht uit in smaak en eenvoud. Met pasta, verse tomatensaus en een opgerold kalfslapje zorg je voor een simpel festijn!

Kipfilets met rucolapesto

Kipfilets met rucolapesto
Een kipfilet is lekker, maar toch ook een beetje gewoon. Dat is gelukkig snel opgelost door ze te vullen. In dit recept ontdek je hoe een heerlijke rucolapesto van een simpele kipfilet een verrassende maaltijd kan maken.

Chateaubriand met gebakken bloemkool (Pascale Naessens)

Chateaubriand met gebakken bloemkool (Pascale Naessens)
Wanneer je een beetje op je lijn wil letten, zijn de recepten van Pascale Naessens heel geschikt. Groentjes spelen uiteraard de hoofdrol, maar er is zeker en vast ook plaats voor een flink stukje vlees in haar keuken. Dit recept blinkt uit in absolute eenvoud: malse biefstuk met gebakken bloemkool. Stukken lekkerder dan gekookte bloemkool!