Recepten - tomatenblokjes (blik)

Spaghetti met kippengehakt (Jeroen Meus)

Spaghetti met kippengehakt (Jeroen Meus)
Wanneer je een grote groep van eten moet voorzien, is het verstandig om je gerecht eenvoudig te houden. Zeker wanneer er ook kinderen bij zijn. Daarom bedacht Jeroen Meus dit fijne gerecht: spaghetti met kippengehakt. Perfect voor een grote bende van alle leeftijden die gewoon lekker wil eten.

Kalfslapje met pasta en tomatensaus (Jeroen Meus)

Kalfslapje met pasta en tomatensaus (Jeroen Meus)
Wie dol is op zonnige, zomerse gerechtjes moet dit toffe recept van Jeroen Meus geprobeerd hebben. Zoals het de echte Italiaanse keuken betaamt, blinkt dit gerecht uit in smaak en eenvoud. Met pasta, verse tomatensaus en een opgerold kalfslapje zorg je voor een simpel festijn!

Gegratineerde wraps

Gegratineerde wraps
Wraps kent ondertussen iedereen: zo'n fijne tortilla gevuld met hartige ingrediënten is de perfecte snelle hap. In dit recept wordt de klassieke, Mexicaans-getinte, aanpak uitgebreid met een finish in de oven. Lekker, snel klaar en origineel!

Zuiders kalkoenstoofpotje met rijst (Sandra Bekkari)

Zuiders kalkoenstoofpotje met rijst (Sandra Bekkari)
Wanneer je wat meer (spreekwoordelijke) zon aan je keuken wil toevoegen zonder angst voor een kilootje extra, ben jij bij dit toffe recept van Sandra Bekkari aan het juiste adres. De combinatie van malse kalkoenblokjes met een kruidig tomatensausje en fijne rijst is perfect om op een doordeweekse dag zomers en een tikje exotisch te dineren.

Vegetarische chili

Vegetarische chili
Een smaakvol stoofpotje past altijd. Een lekkere chili is dan ongetwijfeld één van de kanshebbers, maar heb je ook al eens een vegetarische variant geprobeerd? Aan smaak hoef je dan zeker niet in te boeten, integendeel. Afgewerkt met een toefje zure room en wat geraspte cheddar wordt dit een vegetarisch feestmaal uit de duizend!

Mexicaans stoofpotje

Mexicaans stoofpotje
Ook in Mexico heeft men verstand van lekker eten. Met eenvoudige ingrediënten zoals bonen, maïs en tomaten breng je wat Mexico in je eigen keuken. Dit recept is dankzij heel wat conserven uiterst eenvoudig - ideaal op een drukke werkdag - en bovendien lekker vegetarisch!

Trofie Liguri met pancetta in rode wijn-tomatensaus

Trofie Liguri met pancetta in rode wijn-tomatensaus
Een simpele maar smakelijke pasta is hét kenmerk van de Italiaanse keuken. Met weinig veel klaarmaken, het is een typische en geliefde Italiaanse kunst. Deze lekkere pasta voor groot en klein heiligt dit principe. Met tomaten, een scheut rode wijn, pancetta en basilicum organiseer je in een handomdraai een topdiner! Tussen haakjes: de trofi liguri, typische pasta uit Ligurië, kan je uiteraard vervangen door iets gelijkaardigs.

Italiaanse maaltijdsoep met linzen

Italiaanse maaltijdsoep met linzen
Soep, typische winterkost? Helemaal niet! Deze supersimpele maar ongelooflijk lekkere Italiaanse maaltijdsoep zorgt voor een flinke portie zomer in je keuken. Zoals je mag verwachten van een authentiek Italiaans recept is de ingrediëntenlijst kort en eenvoudig, maar het resultaat boordevol smaak. Bovendien is dit recept vegetarisch en bijzonder voedzaam. Perfect voor al wie ook iets gezonds op het menu wil zetten zonder aan smaak te moeten inboeten.

Scampi’s in pestosaus met tomatenbulgur (Colruyt)

Scampi’s in pestosaus met tomatenbulgur (Colruyt)
Dit smaakvolle recept van Colruyt kan je zowel inzetten als voor- en hoofdgerecht. De vele smaken maken dit een eenvoudig maar erg lekker gerechtje, ideaal op een zomerse dag.

Mexicaanse vleesballetjes met pittige paprikasaus (Colruyt)

Mexicaanse vleesballetjes met pittige paprikasaus (Colruyt)
Dit leuke recept van Colruyt brengt wat Mexicaanse smaken in je keuken. Het is een eenvoudig gerechtje dat perfect geschikt is voor de allerkleinsten, met wat meer pit kan je er echter ook volwassenen absoluut mee plezieren.