Alledaags? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 2 Alledaags? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 2

 

Recepten - alledaags

Rundsstoofpotje (Jamie Oliver)

Rundsstoofpotje (Jamie Oliver)
Niet enkel Belgen zijn dol op gestoofd rundsvlees, ook over het kanaal is het een populair gerecht. Beef stew is een typisch voorbeeld van pubfood: een doodgewone maar lekkere hap die je vaak op het menu van eetcafés tegenkomt. Hieronder ontdek je hoe Jamie Oliver dit rundsstoofpotje graag klaarmaakt. Het geheim? Tijd!

Ardeense varkenshaas met aardpeerpuree en champignons

Ardeense varkenshaas met aardpeerpuree en champignons
De malse en licht gerookte smaak van een Ardeense varkenshaas laat zich uitmuntend combineren met de notige smaak van aardpeer. Deze vergeten groente is fantastisch in een aardappelpuree. Gecombineerd met opgebakken champignons levert dit een verfijnd en zelfs ietwat feestelijk gerecht op dat je weinig moeite kost.

Boomstammetjes met wintergroenten

Boomstammetjes met wintergroenten
Fanaten van seizoensgroenten zullen smikkelen van dit alledaags recept. Door met groentjes te werken die in seizoen zijn, werk je gegarandeerd met kwaliteitsproducten en is het makkelijker budgetteren. Een eenvoudig boomstammetje en een lekje mosterd is alles wat je nog nodig hebt voor dit snelle recept.

Zalmfilets met zuiderse spinazieroom

Zalmfilets met zuiderse spinazieroom
Een smeuïge zalmfilet kan je met talloze dingen combineren, ook mediterraanse gerechten gaan er prima bij. Dit heerlijk eenvoudige gerecht presenteert de filets met een smeuïg roomsausje op basis van kerstomaten, spinazie en Parmezaanse kaas.

Preistoemp met gehaktbrood (Roger Van Damme)

Preistoemp met gehaktbrood (Roger Van Damme)
Heerlijke klassiekers doen het altijd goed wanneer je een weekmenu samenstelt. Het is geen toeval dat dit soort gerechten klassiekers worden, ze blinken uit in smaak en eenvoud. Hoewel Roger Van Damme een top-patissier is, houdt hij nog steeds van klassieke, alledaagse kost zoals een gehaktbroodje met preistoemp.

Varkenssneden met uiensaus en broccolipuree (Colruyt)

Varkenssneden met uiensaus en broccolipuree (Colruyt)
Voor (h)eerlijke boerenkost mag er altijd een plaatsje op het weekmenu voorzien worden, wat het kookteam van Colruyt betreft. In dit recept is eenvoud troef: malse varkenssneden met een pure broccolipuree en een smaakvol uiensausje.

Kotelet met bloemkoolstoemp en mosterdsaus (Loïc Van Impe)

Kotelet met bloemkoolstoemp en mosterdsaus (Loïc Van Impe)
Met doodgewone boerenkost van eigen bodem is niets mis. Ook tv-kok Loïc Van Impe is daar van overtuigd. Daarom presenteert hij in dit klassieke gerecht heerlijke, traditionele kost: een varkenskotelet met bloemkoolstoemp en een smeuïg mosterdsausje.

Geroosterde krieltjes met spinazie en spek

Geroosterde krieltjes met spinazie en spek
Wanneer je lekker maar efficiënt wil koken voor het gezin, is 'eenvoud siert' het beste motto. Een minimum aan ingrediënten heeft enkel voordelen in dat geval: het is goedkoper, levert minder werk op en ingrediënt kan schitteren. Deze kinderlijk eenvoudige - maar bijzonder lekkere - ovenschotel met spek en spinazie is daar het veste voorbeeld van!

Pasta met tomatenpesto en scampi (Sofie Dumont)

Pasta met tomatenpesto en scampi (Sofie Dumont)
Voor een buikvullend, smaakvol en ietwat verrassend receptje kan je altijd terecht bij Sofie Dumont. Deze ladychef van eigen bodem kiest steevast voor leuke combinaties, zoals pasta met tomatenpesto en scampi. Verfijnd en toch alledaags.

Gegratineerde schelvis met bloemkoolstoemp en garnalen (Jeroen Meus)

Gegratineerde schelvis met bloemkoolstoemp en garnalen (Jeroen Meus)
Schelvis is niet alleen een lekkere vis, het is ook redelijk democratische en plaatselijke soort. Perfect voor Jeroen Meus om er een lekker en toch eenvoudig gerecht mee klaar te maken. Behalve een eenvoudige bloemkoolstoemp, serveert Jeroen er garnaaltjes en een typische kaassaus bij die lichtjes gegratineerd wordt.

Geroosterde kip met geconserveerde citroen (Ottolenghi)

Geroosterde kip met geconserveerde citroen (Ottolenghi)
Niet alleen bij vis doet een vleugje citroen wonderen, ook kip kan je er naar een hoger niveau mee tillen. Yotam Ottolenghi gebruikt echter geconserveerde citroen, wat de smaak concreter en verfijnder maakt. In combinatie met kruidenboter levert dat een geroosterde kip op die hemels smaakt.

Knolseldersoep met balletjes

Knolseldersoep met balletjes
Wie houdt er niet van soep? Het is niet moeilijk om klaar te maken, smaakt altijd en is heerlijk gezond. In dit recept bereiden we een klassieker uit groormoeders keuken die vooral tijdens de herfst- en wintermaanden geschikt is: knolselder soep met zelfgemaakte gehaktballetjes!

Kabeljauwhaasje met linguine in kerrieroom (Colruyt)

Kabeljauwhaasje met linguine in kerrieroom (Colruyt)
Een mals stukje witte vis, zoals kabeljauw, is een vaste waarde in veel huishoudens. Het is lekker en gezond. Colruyt voegt daar een smeuïge roomsaus, boordevol groentjes, en linguine aan toe. Het resultaat is een alledaagse maar rijkelijke pasta die bovendien niet veel werk vraagt.

Gehaktballen met orzo (Nigella Lawson)

Gehaktballen met orzo (Nigella Lawson)
Wie de term 'comfort food' bedacht heeft, moet dit recept in het achterhoofd gehad hebben. Nigella Lawson combineert orzo, een fijne en smeuïge pasta in rijstvorm, met stevige gehaktballen in een tomatensausje. Hier kan je jong en oud, dag in dag uit, mee plezieren!

Pasta met halloumi en kerstomaatjes

Pasta met halloumi en kerstomaatjes
Kaasliefhebbers weten al langer dan vandaag dat halloumi een heerlijke en veelzijdige kaas is die de lekkerste vegetarische gerechten mogelijk maakt. Deze kinderlijk eenvoudige maar smaakvolle pasta met kerstomaatjes is daar een topvoorbeeld van.