Recepten - alledaagse kost

Pennoni met kalkoenreepjes en romanesco

Pennoni met kalkoenreepjes en romanesco
Het fijne aan pasta is dat ze in alle vormen bestaan en je er alle mogelijke soorten bereidingen mee kan klaarmaken. In dit recept gaan we aan de slag met pennoni (het iets grote broertje van de beroemde penne), kalkoenreepjes, romanesco (de voorvader van bloemkool en broccoli) en een luchtig roomsausje. Simpel, lekker en toch een beetje speciaal!

Varkenshaas in madeirasaus

Varkenshaas in madeirasaus
Een mals varkenshaasje is niet alleen heerlijk, het leent zich tot allerlei gelegenheden. Dit smakelijke recept zou je gerust zondagse kost kunnen noemen, met knapperige kroketjes is dit een klein feestje! Tegelijkertijd is het een eenvoudig recept dat niet gek veel tijd vraagt, perfect voor een gewone werkdag. De zalig klassieke madeira-saus smeekt alleszins om geproefd te worden...

Waterzooi van konijn

Waterzooi van konijn
Konijn staat steeds minder op ons menu, terwijl het ooit dagelijkse kost was. Het vlees is nochtans uiterst fijn en smaakvol. Bovendien is het mager en kan je er heel wat meer mee klaarmaken dan een klassieke 'konijn met pruimen'. Dit recept is bijzonder simpel, boordevol verfijnde smaken en laag in calorieën. Het proberen waard!

Groentesoep met zure room en bieslook

Groentesoep met zure room en bieslook
Een lekker soepje smaakt altijd. Bovendien vraagt een geslaagde soep weinig moeite of inspiratie. Soms wil je echter net dat beetje meer, een accent waardoor je soep net dat tikje beter smaakt. Dit recept past perfect binnen dat verhaal, de zorgvuldige selectie van groentjes zorgt voor een volle smaak, de zure room en bieslook garanderen een fris en smaakvol resultaat.

Geparfumeerde rijst met blokjes kabeljauw en wokgroentjes

Geparfumeerde rijst met blokjes kabeljauw en wokgroentjes
Een simpele wokschotel is de ideale oplossing om alledaags, niet gek duur maar toch gezond en smakelijk te koken. Ingewikkeld hoeft dat nooit te zijn, met enkele eenvoudige ingrediënten en smaakmakers kom je een heel eind. Dit recept helpt je op weg en combineert Oriëntaalse en westerse smaken.

Hutsepot van spruitjes met rookworst (Jeroen Meus)

Hutsepot van spruitjes met rookworst (Jeroen Meus)
Het grote succes van Jeroen Meus' programma "Dagelijkse kost" is dat het wel degelijk over eenvoudige, en toch lekkere, dingen gaat. Dit recept is een schoolvoorbeeld van wat dagelijkse kost moet zijn. Met spruitjes, rookworst en aardappeltjes maakte Jeroen een hartverwarmende hutsepot, zalig op een koude winteravond.
Loading...