Recepten - basilicum

Toscaanse kip in crockpot (slowcooker)

Toscaanse kip in crockpot (slowcooker)
Ooit al eens gewerkt met een slowcooker? De trage bereidingswijze garandeert een extra smaakvol resultaat. Je moet er slechts één ding voor over hebben: een beetje meer geduld. Dit zomers gerecht is een perfecte kennismaking met deze kooktechniek: weinig werk, boordevol smaak en heerlijk gezond.

Kerstpasta met kalkoen

Kerstpasta met kalkoen
Kerstmis staat bij heel veel mensen garant voor royale maaltijden met uitgelezen ingrediënten. Pasta lijkt daar misschien minder bij te passen. Dit toffe recept moet dat idee ontkrachten: met malse kalkoen (eventueel een restje van de gevulde kalkoen?), groene tagliatelle en rode paprikareepjes maak je een lekkere en feestelijke pasta die Kerstmis alle eer aandoet!

Gegratineerde wraps

Gegratineerde wraps
Wraps kent ondertussen iedereen: zo'n fijne tortilla gevuld met hartige ingrediënten is de perfecte snelle hap. In dit recept wordt de klassieke, Mexicaans-getinte, aanpak uitgebreid met een finish in de oven. Lekker, snel klaar en origineel!

Broccolicurry met linzen en eitjes

Broccolicurry met linzen en eitjes
Als je graag een vegetarisch gerechtje op het weekmenu zet, is dit eentje om in te kaderen. Boordevol lekkers, een feest voor het oog en heerlijk gezond.

Farfalle met halloumi

Farfalle met halloumi
Een simpele pasta is de beste oplossing om op drukke dagen snel en lekker te koken. Dat hoeft trouwens lang niet altijd met vlees te zijn. Halloumi, de harde cypriotische kaas die niet smelt, is zalig smaakvol en maakt van deze simpele pasta de perfecte veggie-maaltijd.

Surf ‘n’ Turf met citroen (Jamie Oliver)

Surf ‘n’ Turf met citroen (Jamie Oliver)
Wanneer je bezoek over de vloer krijgt, zijn er altijd diezelfde culinaire dilemma's! Met welk gerecht kan ik iedereen plezieren en hoe vermijd ik de hele tijd in de keuken te moeten staan? Jamie Oliver weet gelukkig raad. Dit fantastische recept laat (bijna) al het werk aan je oven, is heerlijk lekker en zit propvol variatie.

Pizza capricciosa

Pizza capricciosa
Wie de menukaart van een echte, Italiaanse pizzeria al eens grondig heeft bestudeerd, weet dat er heel wat authentieke varianten bestaan. Eentje daarvan is de capricciosa. Deze variant werd ontwikkeld in Rome en is, dankzij de smaakvolle combinatie van artisjok, ham, champignons en olijven, eentje voor de fijnproevers.

Restaurantsteak met Griekse pasta en zuiderse groenten (Colruyt)

Restaurantsteak met Griekse pasta en zuiderse groenten (Colruyt)
Op hete dagen moet lekker tafelen ook simpel zijn, het is immers geen pretje om lang te staan zweten in de keuken. Colruyt heeft dat goed begrepen,: met dit eenvoudige recept bij de hand maak je een lekker avondmaal dat uitblinkt in smaak én gemak.

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne
Hoe lekker een traditionele lasagne ook is, er zijn heel wat varianten te vinden die eveneens om duimen en vingers af te likken zijn. Een vegetarische variant is ook heel populair. Er bestaan dan ook talloze recepten. Maar welk recept levert je het beste resultaat op? Het blijft persoonlijk, maar met deze instructies zal je op z'n minst niet teleurgesteld zijn. Met behulp van vele groentjes en een blender maak je een spectaculair lekkere vegetarische lasagne klaar!

Pasta pesto

Pasta pesto
De zomerse klassieker waar niemand aan kan weerstaan die uitblinkt in smaak én eenvoud? Pasta pesto, natuurlijk! Dit recept leert je deze authentieke Italiaanse favoriet uit Genua zonder zorgen noch moeite bereiden.