Recepten - bbq

Provençaalse saus

Provençaalse saus
Dadelijk een lekkere barbecue gepland en nog op zoek naar een originele extra? Of gewoon zin in een klassieke saus die zon en zomer uitstraalt en waar je nog alle kanten mee op kan? In beide gevallen is een Provençaalse saus de ultieme oplossing. Er bestaan honderden recepten van de klassieke saus. Wil je echter een goede basis, dan is dit het makkelijke en snelle recept dat je zoekt.

Kippenburgers met parmezaanpuree en broccolini (Jeroen Meus)

Kippenburgers met parmezaanpuree en broccolini (Jeroen Meus)
Een hamburger is lekker simpel en heel kindvriendelijk. Bovendien kan je ze makkelijk zelf klaar maken. Met dit toffe recept van Jeroen Meus (dat je ook grotendeels op de barbecue kan klaarmaken) scoor je zeker bij kinderen.

Kip met mosterd, spek en tomaten (Pascale Naessens)

Kip met mosterd, spek en tomaten (Pascale Naessens)
Wij graag lekker tafelt weet dat je ook een beetje moet uitkijken: voor je er erg in hebt roept de weegschaal 'alarm'! Gelukkig kan je rekenen op de simpersimpele maar superlekkere én magere recepten van Pascale Naessens. Deze heerlijke kippenboutjes vragen weinig werk en passen altijd. Ook lekker op de barbecue!

Bulgurslaatje met mango en kikkererwten (Colruyt)

Bulgurslaatje met mango en kikkererwten (Colruyt)
Met lekkere slaatjes kan je heel wat kanten op. Als lunch, als bijgerecht, als tussendoortje,... Zo lang je ten minste zorgt voor voldoende variatie en gezonde ingrediënten. Colruyt helpt je graag verder met dit originele recept propvol smaak.

BBQ-champignons met mozzarella

BBQ-champignons met mozzarella
Op zoek naar een leuk en lekker hapje dat perfect past op jouw gezellige barbecue? Dan is dit recept misschien wel iets voor jou. Deze gevulde champignons zijn heel eenvoudig, origineel en bovenal lekker.

Koude pastasalade met rucola en kerstomaat

Koude pastasalade met rucola en kerstomaat
Deze eenvoudige pasta brengt het beste uit de mediterraanse wereld op je bord. Simpel, maar superlekker. Perfect als lunch, tussendoortje of tijdens een zonnige barbecue!

Knapperige barbecuegroentjes

Knapperige barbecuegroentjes
Ben je het ook een beetje beu om bij elke barbecue gewoon een krop sla, wat komkommer en tomaten te serveren? Met een minimum aan moeite en een klein beetje inspiratie, dankzij dit recept, zet je een frisse groentesalade op tafel die heel wat fijner en origineler is.

Met look gemarineerde scampispiesjes

Met look gemarineerde scampispiesjes
Zin om optimaal van een zonnige dag te genieten? Dan is dit eenvoudige recept helemaal wat je zoekt. Lekker op de barbecue en met heel wat ander lekkers te combineren.

Eenvoudige aioli met oregano

Eenvoudige aioli met oregano
Een aioli is een mediterraans sausje op basis van look die wat doet denken aan knoflooksaus. De term wordt echter veel breder ingezet voor sausje en olies op basis van look. Knoflook is immers een ongelooflijk lekkere smaakmaker. Deze, uiterst eenvoudige, aioli kan je heel breed inzetten. Als smaakmaker op bladerdeeg, marinade voor vlees of vis, extra kruiding van een pasta of pizza,... De mogelijkheden zijn eindeloos.

Vispapillot met fijne groentjes en geuze (Colruyt)

Vispapillot met fijne groentjes en geuze (Colruyt)
Een lekker vispapillot komt niet dikwijls op tafel, terwijl het een heel eenvoudige en gevarieerde manier is van koken. Zoals immer zorgt Colruyt voor smakelijke inspiratie: dit smaakvolle recept kan je zowel in de keuken als op de barbecue bereiden.