Recepten - bieslook

Panini met zalm en tomaat

Panini met zalm en tomaat
Panini's zijn wereldwijd populair als snelle lunch. Je hoeft ze echter niet altijd af te halen, panini's zijn namelijk heel makkelijk zelf te maken. Ook zin in zo'n smeuïg en krokant broodje? In dit recept ontdek je een eenvoudige maar superlekkere panini met zalm en tomaat.

Tartaarsaus

Tartaarsaus
Een lekker stukjes vis heeft weinig extra nodig: doe er verse tartaarsaus bij en je gerecht is sowieso top! Ontdek in dit recept hoe je de enige echte, authentieke tartaarsaus zelf moet klaarmaken!

Toastjes met witloof-biercreme, zwarte pens en coquille

Toastjes met witloof-biercreme, zwarte pens en coquille
Tijdens de feestdagen mag een hapje écht feestelijk zijn. Dat betekent zorgvuldig geselecteerde producten, uitzonderlijke smaken en een mooie presentatie. Dit hapje is origineel en verrassend, perfect voor de Bourgondiër die houdt van een culinaire traktatie.

Pasta met scampi en geroosterde paprika

Pasta met scampi en geroosterde paprika
Het allerleukste aan pasta-receptjes is dat ze bijna altijd snel klaar en lekker makkelijk zijn. Dit lekkere recept met scampi en een simpel roomsausje is daar geen uitzondering op, integendeel!

Vichyssoise

Vichyssoise
Deze Franse soep bestaat al erg lang, het is dan ook een echte klassieker in de streek rond het stadje Vichy. Traditioneel wordt deze romige soep van prei, aardappel en kippenbouillon koud gegeten (perfect als lichte maaltijd op een hete dag!), maar ook warm is ze erg lekker.

Vegetarische couscous met bloemkool

Vegetarische couscous met bloemkool
Het is niet altijd makkelijk om op gewone weekdagen iets klaar te maken dat alle vakjes kan afvinken: niet te moeilijk, niet te veel werk, zo gezond mogelijk en bovenal lekker. Sukkel jij ook wel eens met die zoektocht? Dan zal dit leuke vegetarische gerecht met smeuïge couscous en een weelde aan groentjes je zeker bevallen!

Bloemkool-aardappelpuree met tuinkruiden en garnalen (Sandra Bekkari)

Bloemkool-aardappelpuree met tuinkruiden en garnalen (Sandra Bekkari)
Dit fijne recept van Sandra Bekkari zit propvol frisse lente-smaken en gezonde ingrediënten.

Chipolata met aardpeerpuree en frisse knolseldersalade

Chipolata met aardpeerpuree en frisse knolseldersalade
Met simpele ingrediënten kan je toch verrassend uit de hoek komen. Meestal is dat een kwestie van inspiratie of gewoon het juiste recept. Tof aan dit recept is het totaalpakket aan smaken en structuren: een smeuïge puree, een knapperige/frisse salade en een fijn stukje worst - telkens met een originele draai. Meer moet dat echt niet zijn om op een gewone werkdag toch te kunnen genieten van origineel lekkers.

Farfalle met gerookte zalm en prei in roomsaus

Farfalle met gerookte zalm en prei in roomsaus
Van alle soorten pasta is farfalle ongetwijfeld de leukste. Met schattige vlindertjes kan je bovendien heerlijke bereidingen maken, de originele vorm zorgt voor een smaakvolle beet en veel saus die blijft kleven. Alles kan! Wat dacht je van smeuïge gerookte zalm, aangevuld met enkele mosseltjes en zachte groenten prei en courgette in een frisse roomsaus? Klinkt zalig, toch?

Feestelijke puree met garnalen en Sint-Jakobsvruchten

Feestelijke puree met garnalen en Sint-Jakobsvruchten
Sint-Jakobsvruchten (of noten) zijn een ware delicatesse. Ze zijn dan ook niet goedkoop en moeten met kunde klaargemaakt worden. Met de hulp van dit uiterst eenvoudige recept kan ook jij een feestelijk voorgerechtje op tafel toveren. Toegegeven, het is wat prijzig, maar net daardoor perfect voor speciale gelegenheden zoals kerstmis of oud en nieuw. Bovendien is het klaar in een handomdraai!