Recepten - bonen

Minestrone met spek en tortellini (Colruyt)

Minestrone met spek en tortellini (Colruyt)
Minestrone is een heel lekkere klassieker uit de Italiaanse keuken: een rijke tomatensoep vol groentjes en ander lekkers. Elke Italiaanse mama heeft een eigen recept, of verwerkt simpelweg de toevallige restjes in deze rijke maaltijdsoep. In dit recept van Colruyt worden knapperige spekjes en tortellini toegevoegd.

Boontjes opgerold in spek

Boontjes opgerold in spek
Groentjes bij een gerecht serveren mag op sommige momenten best wat feestelijker zijn. Deze klassieker past altijd, van Kerstmis tot Pasen: boontjes opgerold in spek!

Everzwijnfilet met boontjes en bospaddenstoelensaus

Everzwijnfilet met boontjes en bospaddenstoelensaus
Een stukje wild op tafel zorgt meteen voor een feestelijke sfeer. Als je van smaakvol en stevig vlees houdt, is ever ideaal. In dit traditionele recept worden typische klassiekers uit grootmoeders keuken gecombineerd tot een bescheiden feestmaal.

Kip in feestelijke cidersaus

Kip in feestelijke cidersaus
Kip klinkt misschien een beetje gewoon als je op zoek bent naar een feestelijker gerecht. Met dit recept, waar een romig sausje de hoofdrol speelt, wordt dat idee snel ontkracht. Perfect als je graag wat origineler, feestelijker en bovenal lekker maar zonder moeite wil koken!

Biefstuk met speculaassaus (Colruyt)

Biefstuk met speculaassaus (Colruyt)
Een lekkere doordeweeks maaltijd klaarmaken die toch een beetje origineel is? Daarvoor moet je bij Colruyt zijn! De smeuïge speculaassaus maakt dit simpele gerechtje net tot dat ietsje meer. Heerlijk!

Geroosterde kippenbouten met paprika en chorizo

Geroosterde kippenbouten met paprika en chorizo
Eén van de tofste manieren om zonder veel moeite een lekker gerecht op tafel te toveren is een ovenschotel. Makkelijk op voorhand klaar te zetten, je oven doet alle werk en nadien een minimum aan afwas. Deze zonovergoten schotel met Spaanse invloeden blinkt uit in smaak en is bovendien heerlijk gezond!

Vegetarische chili

Vegetarische chili
Een smaakvol stoofpotje past altijd. Een lekkere chili is dan ongetwijfeld één van de kanshebbers, maar heb je ook al eens een vegetarische variant geprobeerd? Aan smaak hoef je dan zeker niet in te boeten, integendeel. Afgewerkt met een toefje zure room en wat geraspte cheddar wordt dit een vegetarisch feestmaal uit de duizend!

Heilbot in fijne garnaaltjessaus (Colruyt)

Heilbot in fijne garnaaltjessaus (Colruyt)
Liefhebbers van een verfijnd visgerecht zullen duimen en vingers aflekken bij dit heerlijke recept van Colruyt. De fijne maar volle smaak van heilbot past perfect bij de fijne kruiden, het romige sausje en lekkere garnaaltjes. Dit alledaagse recept is stiekem een waar feestmaal, uitstekend op een gezellige zondag!

Oosterse vispapillot met gebakken rijst

Oosterse vispapillot met gebakken rijst
Vispapillots zijn om zo veel redenen het klaarmaken waard! Niet moeilijk, niet echt alledaags, makkelijk om mee te variëren en bovenal heel gezond. Zo'n gestoomd stukje vis met groenten heeft dan ook niet veel nodig om te schitteren op je bord. Een passende gebakken rijst maakt het maal af!

Struisvogelsteak met pittige roomsaus en boontjes

Struisvogelsteak met pittige roomsaus en boontjes
Struisvogel is geen veelvoorkomende keuze op onze tafel. Het ietwat exotische vlees heeft nochtans een heerlijke en rijke smaak. Om dit verfijnde stukje vlees perfect tot zijn recht te doen komen, volstaat een royale maar simpele saus en eenvoudige garnituur.