Recepten - brood

Tonijnsalade

Tonijnsalade
Zelf tonijnsalade maken is heel eenvoudig. Het is lekker fris en ideaal om te smeren op een broodje of toastbrood.

Broodpudding (Jeroen Meus)

Broodpudding (Jeroen Meus)
Oud brood hoef je absoluut niet weg te kieperen. Je kan er immers een makkelijk en lekker nagerechtje van maken: broodpudding! Ook Jeroen Meus heeft een eigen variant, waar vooral de toevoeging van rozijntjes in rum en schilfers witte chocolade voor een heerlijk resultaat zorgen.

Gegrilde halloumi op Mediterraanse wijze

Gegrilde halloumi op Mediterraanse wijze
Wie graag het zonnetje laat schijnen in de keuken, moet dit smaakvolle recept geprobeerd hebben. Halloumi, een Cypriotische kaas die niet smelt, kan je heerlijk grillen en past perfect bij een Mediterraans gekruid groentestoofpotje. Simpel maar smaakvol, snel klaar en veggie: geweldig, toch?

Varkenswangen in slowcooker

Varkenswangen in slowcooker
Koken met een slowcooker zorgt, door de trage garing, voor botermalse bereidingen. Het loont dan ook de moeite om uitgelezen ingrediënten op deze manier te bereiden. Wat dacht je bijvoorbeeld van varkenswangetjes? Heerlijk mals en smaakvol vlees dat nog beter wordt als je het bereid in een slowcooker.

Seafood chowder

Seafood chowder
De term 'chowder' doet in de Benelux misschien niet echt een belletje rinkelen, over het kanaal is het echter een absolute klassieker. Het betreft een heerlijk dikke maaltijdsoep die heel gevarieerd kan zijn. Eén van de beste recepten is met lekkers uit de zee. In dit recept ontdek je zelf een ontzettend lekkere maar niet moeilijke Seafood Chowder klaarmaken.

Kikkererwtenstoofpotje met spinazie en halloumi

Kikkererwtenstoofpotje met spinazie en halloumi
Wanneer je op zoek bent naar receptjes propvol smaak en groentjes, zonder dat je uren achter het vuur moet staan, wordt dit zonder twijfel één van je favorieten.

Surf ‘n’ Turf met citroen (Jamie Oliver)

Surf ‘n’ Turf met citroen (Jamie Oliver)
Wanneer je bezoek over de vloer krijgt, zijn er altijd diezelfde culinaire dilemma's! Met welk gerecht kan ik iedereen plezieren en hoe vermijd ik de hele tijd in de keuken te moeten staan? Jamie Oliver weet gelukkig raad. Dit fantastische recept laat (bijna) al het werk aan je oven, is heerlijk lekker en zit propvol variatie.

Zuiders stoofpotje met konijn

Zuiders stoofpotje met konijn
In onze streken is konijn een typisch herfst- en wintergerecht. Nochtans kan je het malse en karaktervolle vlees ook heel zuiders inzetten. Met dit zonnig stoofpotje zorg je voor een heerlijke combinatie aan mediterraanse geuren en smaken. Niet te versmaden voor liefhebbers van een verfijnd stukje vlees.

Bagels

Bagels
Bagels zijn hip! Deze broodjes, afkomstig uit Polen maar beroemd in New York, lijken op donuts maar zijn stukken gezonder. Meer zelfs, ze staan in heel wat lijstjes die gezonde voedingsmiddelen opsommen. De traditionele bereidingswijze vraagt best veel tijd, gelukkig is dit gezonde recept er om je (zonder veel tijd, noch moeite) lekkere huisgemaakte bagels te garanderen.

Avocado-roomdip

Avocado-roomdip
Op zoek naar een origineel dipsausje dat niet veel werk vraagt? Dan is dit recept wat je zoekt: met frisse zure room en smeuïge avocado is dit een perfecte compagnon voor knapperig brood op een gezellige aperitief.