Kippenbrazades met oosterse juliennegroentjes en gestoomde broccoli

Kippenbrazades met oosterse juliennegroentjes en gestoomde broccoli
Ietwat origineel en mager koken zonder ingewikkelde, dure of tijdrovende technieken is niet vanzelfsprekend. Het juiste recept vinden, dat is de truc! Deze makkelijke marinade maakt van een eenvoudige kippensaté een formidabel smaakvolle brazade die perfect past bij de simpele maar exotisch getinte groenteweelde.

Couscous met kip in een kruidige tomatensaus

Couscous met kip in een kruidige tomatensaus
Met couscous is het altijd plezierig koken, het is immers in een wip klaar waardoor je alle aandacht kan steken in een heerlijke, bijpassende saus. Dit recept haalt de spreekwijzelijke mosterd vanzelfsprekend in de formidabel rijke mediterraanse keuken. Boordevol smaak!

Aperitief-eitjes met zalm

Aperitief-eitjes met zalm
Dit is een echte klassieker waar iedereen van zal smullen. De smaken zijn eenvoudig en puur, terwijl het hapje erg feestelijk oogt. Een topper op elk moment van het jaar!

Bloemkoolsoep met zoete aardappel en kokos (Colruyt)

Bloemkoolsoep met zoete aardappel en kokos (Colruyt)
Soep is altijd een degelijk voorgerecht, helaas is het vaak wat saai en inspiratieloos. Regelmatig is het immers niet veel meer dan één groente stoven, mixen met water en klaar. Je kan nochtans heel origineel en zelfs exotisch uit de hoek komen met een 'gewone' soep. Dit toffe recept van Colruyt zal je zeker en vast inspireren.

Zoete aardappels gevuld met zwarte bonen en spinazie

Zoete aardappels gevuld met zwarte bonen en spinazie
Zoete aardappelen zijn minder bekend in Europa. Deze groente is, net zoals de klassieke aardappel, afkomstig uit Amerika en is daar veel bekender. Sinds enige tijd kan je ze echter ook steeds vlotter in onze supermarkten vinden. Met recht en rede, het zachte, zoete vruchtvlees is erg smaakvol en leent zich uitstekend tot allerlei recepten. Dit recept leert je een eenvoudige vegetarische hap maken, boordevol smaak en gezond lekkers. Perfect als voorgerecht, of verdubbel alles voor een veggie-hoofdgerecht.

Varkenshaasje met paddenstoelenmengeling in rodewijnsaus

Varkenshaasje met paddenstoelenmengeling in rodewijnsaus
Het geheim van een rijkelijke maaltijd zit 'm soms in heel eenvoudige accenten die de pure smaak van alle ingrediënten netjes samenbrengen. De meest eenvoudige manier om daartoe te komen: een lekkere saus! Dit toffe recept is ideaal op zondag: een malse varkenshaas aangevuld met een piekfijn sausje.

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine
Iedereen kent quiche, een smakelijke groentetaart met opgeklopt ei en room. Het leukste aan dit eenvoudige maar klassieke recept uit de Franse keuken is dat je er eindeloos mee kan variëren. Eén variant blijft echter, terecht, het meest populair: de quiche Lorraine. Deze klassieker met spek, kaas en ui/prei smaakt altijd.

Gehaktstoofpotje in roomsaus

Gehaktstoofpotje in roomsaus
Wanneer de dagen terug korter en frisser worden, smaakt er niets beter dan een dampend stoofpotje. Het vooruitzicht op gezellige avonden voor het haardvuur kunnen niet zonder stevige maar smakelijke éénpansgerechten zoals dit simpel maar lekker stoofpotje van boerengehakt.

Avocadosoep met grijze garnalen

Avocadosoep met grijze garnalen
Soep kan ook een luchtig en zomers (voor-) gerecht zijn. We denken dan in principe aan gazpacho, een Spaans recept voor een ijskoude groentesoep. Deze avocadosoep zal je gasten verrassen: fris, bomvol smaak en lekker afgewerkt met grijze garnalen. Absoluut het proberen waard!
Loading...