Recepten - cognac

Hertensteak met rodewijnsaus, vijgen en bospaddestoelen

Hertensteak met rodewijnsaus, vijgen en bospaddestoelen
Het leukste aan de feestdagen is zonder twijfel de feestdis. Vooral wild is een populaire keuze, en terecht! Het krachtige, smaakvolle vlees leent zich tot allerlei receptjes vol heerlijke smaakcontrasten. Zo past de volle rodewijnsaus uit dit recept perfect bij de malse hertensteaks. Aangevuld met zoete vijgen, fijne champignons en pommes duchesses, wordt dit een feestmaal om duimen en vingers af te likken!

Alexander

Alexander
Deze uitzonderlijke cocktail kent heel wat variëteiten. Het is alleszins een speciale en lekkere manier om een lekker diner af te sluiten. De meest eenvoudige en originele versie ontdek je in dit recept.

Stinger

Stinger
Zoals de naam al doet vermoeden is dit een redelijk pittige cocktail die tot de jaren '70 heel populair was in deftige milieu's. Het is een eenvoudige mix (cognac en crème de menthe) die zowel voor als na het eten een plaatsje op het menu verdient.

Between the Sheets

Between the Sheets
De fijnzinnige naam van deze cocktail doet, terecht, veel goeds vermoeden. Volgens sommige bronnen was het een drankje dat in Franse bordelen diende als aperitief voor de meisjes van lichte zeden. Of dat klopt is een vraagteken, dat deze fris-zoete cocktail het proeven waard is staat wel vast!

Porto Flip

Porto Flip
Cocktails associëren we meestal met gezellige terrasjes en aperitief-momentjes. Cocktails zijn echter ook heel geschikt na een lekkere maaltijd. Deze Porto Flip is een verzorgde combinatie die perfect dient als digestief en mini-dessertje.

French Connection

French Connection
Niet gek op ingewikkelde of overdadige cocktails maar wel op zoek naar een origineel drankje dat niet te gek is? Zoek niet verder, deze French Connection zou je wel eens kunnen bevallen. Deze heerlijk eenvoudige combinatie van cognac en een scheutje amaretto is perfect in balans. Lekker als aperitief of digestief.

Steak met champignonroomsaus (Piet Huysentruyt)

Steak met champignonroomsaus (Piet Huysentruyt)
Van alle klassiekers moet deze toch wel één van de allerbekendste zijn. Zo'n typische steak champignon (of archiduc) is smakelijk lekker in alle eenvoud. Met dit recept, van de hand van Piet Huysentruyt, kan ook jij dadelijk genieten van dit Franse topgerecht.

Coq-au-vin

Coq-au-vin
Coq-au-vin is één van de meest authentieke klassiekers uit de Franse keuken. Het principe achter dit smaakvolle, hartverwarmende recept is eenvoudig: eenmaal de haan te oud was geworden, vloog ie genadeloos de pot in. Om het veelal ietwat vlees van de oude haan mals te maken, was voldoende rode wijn en een lange gaartijd essentieel. Deze klassieker moet je alleszins ook eens geprobeerd hebben, heerlijke zondagse kost zonder veel moeite!

Sidecar

Sidecar
Deze cocktail is een echte, erkende klassieker. Verschillende luxe-hotels in Londen en Parijs claimen hem te hebben uitgevonden aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. Wie het ook was, dit verfrissende drankje blinkt uit in smaak!

Struisvogelsteak met pittige roomsaus en boontjes

Struisvogelsteak met pittige roomsaus en boontjes
Struisvogel is geen veelvoorkomende keuze op onze tafel. Het ietwat exotische vlees heeft nochtans een heerlijke en rijke smaak. Om dit verfijnde stukje vlees perfect tot zijn recht te doen komen, volstaat een royale maar simpele saus en eenvoudige garnituur.