Recepten - ei

Vanillepudding met speculaascrumble

Vanillepudding met speculaascrumble
Er gaat niets boven een lekker dessert om je maaltijd gezellig mee af te sluiten. Vaak hoeft dat zelfs niet ingewikkeld te zijn, een simpele vanillepap is heerlijk simpel en perfect. Met speculaascrumble maak je er echter, zonder veel moeite, toch net dat ietsje meer van.

Pad Thai

Pad Thai
Pad Thai is een populair éénpansgerecht uit Thailand. Rijstnoedels vormen de basis, samen met eieren en een veelheid aan kruiden en smaakmakers. Er bestaan heel wat varianten, wat het meteen niet zo'n vanzelfsprekend gerecht maakt om zelf eens te proberen. Gelukkig kan dit gemakkelijke recept een oplossing bieden; zonder moeite zelf Pad Thai klaarmaken!

Havermoutpannenkoeken

Havermoutpannenkoeken
Eenieder die graag snoept of houdt van dessertjes weet dat het niet echt gezond is. Nu en dan zondigen kan gelukkig geen kwaad. Bovendien bestaan er ook recepten die heel wat gezonder zijn dat de klassieke bereidingen. Deze lekkere (en gezonde) havermoutpannenkoeken zijn daar een perfect voorbeeld van. Ideaal als ontbijt, heerlijk als dessert, prima als tussendoortje!

Porto Flip

Porto Flip
Cocktails associëren we meestal met gezellige terrasjes en aperitief-momentjes. Cocktails zijn echter ook heel geschikt na een lekkere maaltijd. Deze Porto Flip is een verzorgde combinatie die perfect dient als digestief en mini-dessertje.

Asperges met garnalen (Pascale Naessens)

Asperges met garnalen (Pascale Naessens)
De lente staat in België synoniem voor asperges. Deze specialiteit is danig smaakvol en karakteristiek, dat je met weinig ingrediënten verrassend lekker en puur kan koken. Iets dat Pascale Naessens als geen ander weet. Dit eenvoudige receptje is luxueus lekker en bevat 0,0 koolhydraten.

Bloemkool-aardappelpuree met tuinkruiden en garnalen (Sandra Bekkari)

Bloemkool-aardappelpuree met tuinkruiden en garnalen (Sandra Bekkari)
Dit fijne recept van Sandra Bekkari zit propvol frisse lente-smaken en gezonde ingrediënten.

Quiche met asperges en gerookte zalm (Jeroen Meus)

Quiche met asperges en gerookte zalm (Jeroen Meus)
Quiche is voor heel wat thuiskoks een favoriete keuze. De hartige taart vraagt niet veel werk, is natuurlijk lekker en je kan er uitgebreid mee variëren. Geen wonder dat ook tv-kok Jeroen Meus al eens een versie prepareert in zijn programma 'Dagelijkse kost'. Deze heerlijke quiche proeft helemaal naar de lente.

Cupcakes met blauwe bessen

Cupcakes met blauwe bessen
Met eenvoudige cupcakes maak je heel wat mensen gelukkig. Je kan er flink mee variëren en ze zijn bovendien niet moeilijk om klaar te maken. Dit recept is heel basic, de toevoeging van blauwe bessen volstaat om er net dat ietsje meer van te maken dan een gewone cupcake.

Aperitief-eitjes met zalm

Aperitief-eitjes met zalm
Dit is een echte klassieker waar iedereen van zal smullen. De smaken zijn eenvoudig en puur, terwijl het hapje erg feestelijk oogt. Een topper op elk moment van het jaar!

Lemon curd met blauwe bessen

Lemon curd met blauwe bessen
Dit dessert is niet erg bekend in België, in Groot Brittanië is het echter een klassieker. Het is niet erg gemakkelijk, wanneer je de temperatuur niet goed controleert mislukt het snel. Maar eenmaal in de vingers zal je deze zoete maar frisse zonde vaak klaarmaken. Heerlijk met blauwe besjes!