Recepten - feest

La Vie en Rouge

La Vie en Rouge
Ook een schitterende cocktail mag niet ontbreken op jouw feestjes. Deze 'La Vie en Rouge' past dankzij de kleur en royale smaak perfect bij kerst, oud en nieuw! Of Valentijn, natuurlijk!

White Christmas Mojito

White Christmas Mojito
Vergeet het klassieke glaasje cava of champagne, tijdens de feestdagen mag het aperitief gerust wat gepimpt worden. Deze White Christmas Mojito is de perfecte opener van een geslaagd kerstfeest.

Winter Sangria

Winter Sangria
Het ultieme zomerdrankje in de winter? Zeer zeker, met dit originele recept zorg je voor het perfecte ontvangstdrankje op jouw kerstfeest!

Hertengebraad met pompoenpuree (Colruyt)

Hertengebraad met pompoenpuree (Colruyt)
Het beste aan de feestdagen is dat het wildseizoen volop in gang is. Dat betekent ongelooflijk veel keuze om een heerlijk chique en luxueus feestdiner klaar te maken. Ben je echter niet zo tuk op uren kokkerellen? Dan is dit geslaagde en uiterst gevarieerde recept van Colruyt wat je zoekt.

Godmother

Godmother
Een Godmother is een heerlijke, eerder zoete en vooral supersimpele cocktail. Het is een variant op de beroemde Godfather waarin de whisky vervangen wordt door vodka. Perfect om een chique feestje op gang te trekken of als verfijnd degustiefje!

Pepernoten

Pepernoten
Begin december is het traditionele hoogtepunt voor kinderen weer daar: Sinterklaas! Dit gezellige kinderfeest staat al decennia synoniem voor lekkernijen. Vooral speculaas mag niet ontbreken. Deze kruidige koek is in België, Nederland en Duitsland heel populair. In Nederland zijn vooral de kleine koekjes geliefd: pepernoten (of kruidnoten). Met dit recept maak jij deze lekkernij zelf in een handomdraai!

John Collins

John Collins
De John Collins zou wel eens één van de oudst bekende cocktails kunnen zijn. Het drankje zou vernoemd geweest zijn naar een ober uit het 19de-eeuwse Londen die deze frisse cocktail op basis van gin bedacht. Daar het nog steeds een echte klassieker is, mag je er zeker van zijn dat deze eenvoudige maar beroemde cocktail absoluut te smaken is.

Hertensteak met rodewijnsaus, vijgen en bospaddestoelen

Hertensteak met rodewijnsaus, vijgen en bospaddestoelen
Het leukste aan de feestdagen is zonder twijfel de feestdis. Vooral wild is een populaire keuze, en terecht! Het krachtige, smaakvolle vlees leent zich tot allerlei receptjes vol heerlijke smaakcontrasten. Zo past de volle rodewijnsaus uit dit recept perfect bij de malse hertensteaks. Aangevuld met zoete vijgen, fijne champignons en pommes duchesses, wordt dit een feestmaal om duimen en vingers af te likken!

Kerriescampi met tartaar van appel en avocado (Colruyt)

Kerriescampi met tartaar van appel en avocado (Colruyt)
Op zoek naar een leuk hapje dat altijd past? Feestelijk of gewoon, winter of zomer, met dit toffe en gemakkelijke borrelglaasje van Colruyt kan je alle kanten op. De frisse tartaar van appel en avocado past perfect bij de kruidige scampi.

Casino

Casino
Zin in een leuke, klassieke cocktail? Deze 'Casino' werd voor het eerst vermeld rond 1930 en is een fraai voorbeeld van een eenvoudige maar lekkere en stijvolle cocktail op basis van gin.