Recepten - gehakt

Gehakt Parmentier (Jeroen Meus)

Gehakt Parmentier (Jeroen Meus)
Wie van een simpel gerechtje houdt dat alle vinkjes van 'comfort food' afvinkt, zit met een Parmentier goed. Het concept uit Frankrijk staat voor een lekkere en makkelijke ovenschotel die wordt afgedekt met puree. Ook Jeroen Meus gaat graag aan de slag met deze Franse klassieker, vooral met gehakt is typisch weet Vlaanderens bekendste tv-kok. Lekker en weinig werk!

Gehaktballetjes met krieken (Piet Huysentruyt)

Gehaktballetjes met krieken (Piet Huysentruyt)
Sommige klassiekers zijn zo waanzinnig lekker, dat ze geen introductie nodig hebben. Gehaktballetjes met krieken is er zo eentje, heerlijk in alle eenvoud en past bij werkelijk élke gelegenheid. Benieuwd hoe topchef Piet Huysentruyt deze classic uit grootmoeders keuken klaarmaakt? Dit recept vertelt je alles!

Bloemkoolgratin met boerenworst (Sofie Dumont)

Bloemkoolgratin met boerenworst (Sofie Dumont)
De beste gerechten zijn de authentieke klassiekers die jouw grootmoeder het allerbeste klaarmaakt, toch? Die volkswijsheid bewijst Sofie Dumont met dit stevig potje boerenkost. Gewoon heerlijk, heerlijk gewoon!

Gehaktballetjes met mozzarella

Gehaktballetjes met mozzarella
Een simpele gehaktbal als hapje, klinkt dat een beetje saai? Niet als je ze vult! Met een beetje mozzarella en wat extra kruiding heb je plots een heel leuk hapje waar jong en oud van zullen smullen.

Pizza Bolognese

Pizza Bolognese
Pizza is zo perfect dat je er weinig aan kan toevoegen, toch? Niet helemaal juist, pizza kan immers gecombineerd worden met andere, lekkere gerechten. Zo is pizza bolognese een echte klassieker die twee toppers uit de Italiaanse keuken combineert. Heerlijk, en makkelijk om zelf te maken, zeker als je nog een restje bolognese-saus hebt staan!

Spaghetti met kippengehakt (Jeroen Meus)

Spaghetti met kippengehakt (Jeroen Meus)
Wanneer je een grote groep van eten moet voorzien, is het verstandig om je gerecht eenvoudig te houden. Zeker wanneer er ook kinderen bij zijn. Daarom bedacht Jeroen Meus dit fijne gerecht: spaghetti met kippengehakt. Perfect voor een grote bende van alle leeftijden die gewoon lekker wil eten.

Kippenburgers met parmezaanpuree en broccolini (Jeroen Meus)

Kippenburgers met parmezaanpuree en broccolini (Jeroen Meus)
Een hamburger is lekker simpel en heel kindvriendelijk. Bovendien kan je ze makkelijk zelf klaar maken. Met dit toffe recept van Jeroen Meus (dat je ook grotendeels op de barbecue kan klaarmaken) scoor je zeker bij kinderen.

Vogelnestjes

Vogelnestjes
Vogelnestjes in tomatensaus met puree is de ultieme klassieker tijdens de lente en paasperiode. Deze smeuïge gehaktballen met een hardgekookt eitje er in ogen niet alleen lekker feestelijk, ze zijn ook heel leuk om zelf te maken. Met dit recept uit grootmoeders kookboek maak jij dit traditionele gerecht helemaal zelf.

Tagliatelle al ragu Bolognese (Antonio Carluccio)

Tagliatelle al ragu Bolognese (Antonio Carluccio)
Als je op zoek wil naar een echte, authentieke bolognesesaus is er geen betere bron dan Antonio Carluccio. De sympathieke kok leefde voor de Italiaanse keuken en stelde alles in het werk om originele bereidingen te promoten. In dit recept leer je dat een originele bolognese-saus veel eenvoudiger dan wij ze doorgaans maken. En toch zal je geen tekort hebben aan smaak, integendeel! Ontdek snel het geheim van de enige echte Italiaanse klassieker.

Gevulde paprika’s met aardappelwedges

Gevulde paprika’s met aardappelwedges
Voor een lekkere doordeweekse maaltijd waar jong en oud van kan smullen is dit recept perfect. Met smakelijk gehakt in malse paprika's en knapperige aardappelpartjes zet je in geen tijd een tof gerecht op tafel.