Recepten - gember

Groentestoofpot met couscous (Jeroen Meus)

Groentestoofpot met couscous (Jeroen Meus)
Ook voor een hip vegetarisch gerecht kan je bij Jeroen Meus terecht. Dankzij de juiste smaakmakers en een royale selectie groentjes in dit recept mist niemand nog een stuk vlees of vis.

Wortelpompoensoep met gember en kurkuma

Wortelpompoensoep met gember en kurkuma
Deze stevige wintersoep houdt je gezond tijdens de koude dagen. Bovendien superlekker!

Pepernoten

Pepernoten
Begin december is het traditionele hoogtepunt voor kinderen weer daar: Sinterklaas! Dit gezellige kinderfeest staat al decennia synoniem voor lekkernijen. Vooral speculaas mag niet ontbreken. Deze kruidige koek is in België, Nederland en Duitsland heel populair. In Nederland zijn vooral de kleine koekjes geliefd: pepernoten (of kruidnoten). Met dit recept maak jij deze lekkernij zelf in een handomdraai!

Viscurry van zeeduivel met rijst (Jeroen Meus)

Viscurry van zeeduivel met rijst (Jeroen Meus)
Met dit recept laat Jeroen je kennis maken met het beste uit twee werelden: een stukje stevige, smaakvolle vis en een exotische curry propvol lekkers. De rijst is bovendien een heerlijke pilav: een traditionele bereiding waarbij de rijst na het aanstoven verder in de oven mag garen. Heerlijk!

Currybloemkool met halloumi en spinazie

Currybloemkool met halloumi en spinazie
Halloumi verovert heel wat huishoudens. Deze smaakvolle Cypriotische kaas heeft een erg stevige structuur, waardoor je de kaas kan bakken en grillen. Perfect om eens vegetarisch te koken. In dit recept zorgen spinazie en bloemkool met enkele exotische smaakmakers voor een heerlijke combinatie.

Dark ‘n’ Stormy

Dark ‘n’ Stormy
Dit is een leuke cocktail voor liefhebbers van gemberbier (Ginger Beer). Het is niet erg bekend of populair in Europa, wat een reden te meer is om deze eenvoudige cocktail met rum te proberen.

Kikkererwten-curry

Kikkererwten-curry
Goedkoop, buikvullend en erg smaakvol: dat omschrijft deze eenvoudige curry met kikkererwten perfect. Met dit recept maak je zonder moeite een heerlijk vegetarisch gerechtje dat op eender welke doordeweekse dag past.

Oosterse vispapillot met gebakken rijst

Oosterse vispapillot met gebakken rijst
Vispapillots zijn om zo veel redenen het klaarmaken waard! Niet moeilijk, niet echt alledaags, makkelijk om mee te variëren en bovenal heel gezond. Zo'n gestoomd stukje vis met groenten heeft dan ook niet veel nodig om te schitteren op je bord. Een passende gebakken rijst maakt het maal af!

Rabarbercrumble

Rabarbercrumble
Verse rabarber is één van de vele culinaire hoogtepunten die de lente rijk is. Vanaf mei is deze smakelijke groente (jawel, rabarber is een groente) 'in seizoen'. De typische zoet-zure smaak vraagt weinig extra om te schitteren. Deze eenvoudige crumble is heel populair in Groot-Brittannië. Ideaal als makkelijk dessert of vieruurtje!

Stoofpotje van kikkererwten met kerstomaten en babyspinazie

Stoofpotje van kikkererwten met kerstomaten en babyspinazie
Kikkererwten zijn heel populair in vegetarische gerechten. Dat is niet toevallig, ze hebben een stevige structuur en zijn heel veelzijdig. Hun smaak is uitgesproken zonder dominant te zijn, waardoor vooral kruidige gerechtjes heel geschikt zijn. Deze lekker pittige stoofpot zit propvol smaak en doet heerlijk wegdromen over zonnige bestemmingen!