Recepten - italiaans

Pizza Prosciutto

Pizza Prosciutto
Al wie ooit in een pizzeria is geweest, weet dat een Pizza Prosciutto een echte klassieker is. Het is dan een een erg eenvoudige (maar daarom niet minder lekkere) pizza. Met tomatensaus, kaas en ham is het ingrediëntenlijstje al compleet.

Lasagne met kabeljauw, garnalensaus en broccoli (Colruyt)

Lasagne met kabeljauw, garnalensaus en broccoli (Colruyt)
Een heerlijke lasagne vraagt dan wel een beetje werk, het resultaat is altijd weer om van te smullen. Ook fijn is dat je eindeloos kan variëren met basisidee van een lasagne. Met dit recept van Colruyt zorg je voor een lekkere maritieme variant met vis, garnalen en groene groentjes. Gezond, origineel en superlekker!

Konijn op Italiaanse wijze

Konijn op Italiaanse wijze
Wanneer de zomer op haar laatste benen loopt en je het wildseizoen al kan ruiken, is het soms moeilijk om een gepast seizoensrecept te vinden. Liefhebbers van konijn en/of de Italiaanse keuken zullen daarom dol zijn op dit recept: het combineert het beste van twee uitzonderlijk lekkere werelden!

Panna cotta

Panna cotta
Van alle Italiaanse dessertjes, moet panna cotta wel het beroemdste zijn. Panna cotta betekent letterlijk 'gekookte room', en dat dekt de lading prima. Met suiker, gelatine en room maak je een heerlijk lekker en vooral ongelooflijk eenvoudig nagerecht waar heel wat lekkere afwerkingen (fruit, karamel, noten,...) bij passen.

Lasagne met ham en spinazie (Jeroen Meus)

Lasagne met ham en spinazie (Jeroen Meus)
Ook voor een lekkere en originele lasagne, kan je bij Jeroen Meus terecht. Deze wereldberoemde Italiaanse klassieker kan je op heel wat verschillende manieren klaarmaken. Deze variant draait rond ham en spinazie. Fantastisch lekker!

Macaroni met kaassaus, hesp en groene groenten

Macaroni met kaassaus, hesp en groene groenten
Macaroni met kaassaus en hesp mag dan wel een heerlijk gerecht zijn, gezond is het niet echt. Vooral het ontbreken van groentjes is niet echt ideaal aan de originele versie. Met dit originele recept is dat euvel gelukkig snel opgelost. Met enkele groene groentjes zorg je voor veel meer smaak én het is pakker gezonder op de koop toe. Ideaal voor een bende hongerige kids!

Bolognese van champignon en linzen (Jamie Oliver)

Bolognese van champignon en linzen (Jamie Oliver)
Een smakelijke pasta heeft heus geen vlees nodig. Zelfs een traditionele Bolognese - waar gehakt in principe de hoofdrol speelt - kan je op een vegetarische manier klaarmaken. In dit toffe recept gaat Jamie Oliver aan de slag met paddenstoelen en linzen om een heerlijk zonnige pasta zonder vlees klaar te toveren. Het proberen waard!

Pizza Mare e Monti

Pizza Mare e Monti
Het culinaire concept van 'Mare e Monti' staat voor het Italiaanse gebruik om het beste uit de zee met het beste uit de bergen te combineren. Perfect voor eters die nooit goed kunnen kiezen! Op deze luxueuze pizza worden volgens die traditie zeevruchten gecombineerd met eekhoorntjesbrood.

Panini met zalm en tomaat

Panini met zalm en tomaat
Panini's zijn wereldwijd populair als snelle lunch. Je hoeft ze echter niet altijd af te halen, panini's zijn namelijk heel makkelijk zelf te maken. Ook zin in zo'n smeuïg en krokant broodje? In dit recept ontdek je een eenvoudige maar superlekkere panini met zalm en tomaat.

Pasta met kippenoester, spekjes en spinazie (Jeroen Meus)

Pasta met kippenoester, spekjes en spinazie (Jeroen Meus)
De recepten van Jeroen Meus blinken uit in smaak en eenvoud. Je zou ze dan ook gerust als 'comfort food' kunnen omschrijven. Deze lekkere pasta is daar een fantastisch voorbeeld van. Vooral de kippenoesters - het allerbeste maar ook weinig bekende stukje van een kip - zijn om duimen en vingers af te likken.