Recepten - kaas

Pizza Francescana

Pizza Francescana
Klassiekers zoals een Margherita of een Napolitana kent iedereen, ga je echter op culinaire ontdekkingstocht in Italië dan leer je tal van minder bekende maar zeker zo lekkere traditionele pizza's kennen. Een Pizza Francescana wordt bijvoorbeeld bereid met eekhoorntjesbrood: heerlijk eenvoudig en toch een beetje luxueus.

Pizza Mimosa

Pizza Mimosa
Een pizza staat synoniem voor een bodem met tomatensaus, toch? Niet helemaal, je kan immers ook een pizza bianco eten eten. Letterlijk: een witte pizza. Een Mimosa is daar een prima voorbeeld van: met room, ham en maïs maak je een verrassende en lekkere pizza.

Witloof met hesp in de oven (Sofie Dumont)

Witloof met hesp in de oven (Sofie Dumont)
Wie van Belgische klassiekers houdt, kan bijna niet anders dan dol zijn op dit luxueuze recept. Sofie Dumont legt je uit wat haar versie is voor dit heerlijke gerecht.

Veggie macaroni (Sandra Bekkari)

Veggie macaroni (Sandra Bekkari)
De filosofie van Sandra Bekkari is eenvoudig: nooit meer diëten! Met haar hulp zorg je voor gezonde en lekkere gerechten propvol groentjes. Deze vegetarische macaroni een fantastisch alternatief voor de, niet zo gezonde, klassieker met kaassaus en ham.

Gegratineerde pasta met kip, prei en erwtjes (Jamie Oliver)

Gegratineerde pasta met kip, prei en erwtjes (Jamie Oliver)
Ovenschotels klaarmaken is altijd een toffe manier van koken: minimaal werk voor een maximaal resultaat. Dit lekker receptje van Jamie Oliver bevat de perfecte combo van smaak en eenvoud. Perfect als je een restje kip hebt. Echte comfort food!

Couscoussalade met venkel en halloumi (Colruyt)

Couscoussalade met venkel en halloumi (Colruyt)
Zin in simpel en lekker veggie? Dan is dit zomers recept van Colruyt de pefecte oplossing. De frisse venkel past perfect bij de smeuïge couscous en hartige halloumi. Heerlijke comfortfood!

Pizza Quattro Stagioni

Pizza Quattro Stagioni
Deze pizza is een echte classic op het menu in een Italiaans restaurant. De moeilijk uitspreekbare naam betekent letterlijk vier seizoenen, en dat is precies waar deze rijkelijk belegde pizza voor staat!

Bladerdeeghapjes met kaassaus

Bladerdeeghapjes met kaassaus
Heb je een gezellig feestje gepland en wil warme hapjes serveren? Dan komt dit recept ongetwijfeld van pas! Met eenvoudige mini-bladerdeeghapjes kan je zonder veel moeite heel leuke en gevarieerde aperitiefhapjes klaarmaken. Met dit recept leer je een goede basis.

Halloumi-frietjes

Halloumi-frietjes
Halloumi is ondertussen geen onbekende meer in onze streken. Geen wonder, deze Cypriotische kaas opent een hele nieuwe wereld van bereidingen doordat de kaas niet smelt. Eén van de meest eenvoudige manieren om van deze speciale kaas te genieten zijn deze frietjes. Populair in heel wat wereldsteden als vegetarische snack, dadelijk op jouw tafel. Perfect als hapje of tussendoortje!

Gratin Dauphinois (Jeroen Meus)

Gratin Dauphinois (Jeroen Meus)
Wanneer de feestdagen stilaan naderen, is het moment aangebroken om feestelijke klassiekers nog eens op tafel te toveren. En op wie anders dan Jeroen Meus kan je rekenen voor de juiste bereidingswijze? Vergeet kroketjes, met deze smeuïge gratin haal je het beste uit de Franse keuken en zullen je tafelgenoten heerlijk smullen.