Recepten - kastanjechampignons

Spek met geroosterde spruiten en champignons (Colruyt)

Spek met geroosterde spruiten en champignons (Colruyt)
Spruitjes mogen dan wel een kwalijke reputatie hebben, juist klaargemaakt zijn ze echt wel lekker. In dit recept worden ze piekfijn gecombineerd met kastanjechampignons, wat perfect past bij gebakken spek en een simpel (maar lekker!) gekookt patatje. Lekkere, gewone kost van Colruyt.

Eendenragout

Eendenragout
Ragout kennen we ook als vol-au-vent, de typische bereiding uit de Franse keuken die stevige saus op basis van bloem en boter combineert met malse stukjes vlees en groentjes. De ultieme klassieker is uiteraard met kip en champignons, maar je kan er wel degelijk varianten op klaarmaken. Deze winterse ragout van eend vraagt wat werk, maar het feestelijke resultaat zal niemand teleurstellen.

Macaroni met kaassaus, hesp en groene groenten

Macaroni met kaassaus, hesp en groene groenten
Macaroni met kaassaus en hesp mag dan wel een heerlijk gerecht zijn, gezond is het niet echt. Vooral het ontbreken van groentjes is niet echt ideaal aan de originele versie. Met dit originele recept is dat euvel gelukkig snel opgelost. Met enkele groene groentjes zorg je voor veel meer smaak én het is pakker gezonder op de koop toe. Ideaal voor een bende hongerige kids!

Kalfmedaillon met groenten en mosterdsaus (Pascale Naessens)

Kalfmedaillon met groenten en mosterdsaus (Pascale Naessens)
Pascale Naessens haar succesvolle recepten draaien doorgaans rond een heerlijke overdaad aan groentjes. Dat wil echter niet zeggen dat vlees taboe is, integendeel. In dit fantastisch eenvoudige recept (slechts een handvol ingrediënten!) komen enkele doodgewone ingrediënten samen tot een simpel en toch verrassend smaakvol resultaat.

Houthakkerspannetje

Houthakkerspannetje
Hou je van koken naar het seizoen? Dan is dit recept perfect om een herfstdag lekker af te sluiten. Met onder meer spekjes, spruitjes en ander lekkers uit de herfst is dit houthakkerspannetje een heerlijk éénpansgerecht dat iedereen kan klaarmaken.

Garnalenpasteitjes met kroketten

Garnalenpasteitjes met kroketten
Wanneer het allemaal wat chiquer mag zijn, zonder jezelf een breuk te werken in de keuken, is dit een tof recept. De smeuïge en feestelijke saus met garnaaltjes kan vergeleken worden met een vol-au-vent en is een perfect diner op een gezellige zondag.

Linguine met champignons en rucola

Linguine met champignons en rucola
Een snelle vegetarische pasta is de perfecte maaltijd op een drukke weekdag. Met dit recept bij de hand kan je gegarandeerd snel en lekker aan tafel!

Nasi goreng met broccoli en roze garnaaltjes

Nasi goreng met broccoli en roze garnaaltjes
Met een lekkere nasi goreng zorg je voor een gemakkelijk gerecht uit China waar je heerlijk mee kan variëren. Het basis-idee is dan ook eenvoudig: gebakken rijst met knapperige groentjes en eventueel vis/vlees naar wens. Perfect op een drukke weekdag. Deze variant met broccoli en roze garnaaltjes staat garant voor een lekker maal.

Feestelijke kalkoenrollade met kastanjechampignons en vijgen

Feestelijke kalkoenrollade met kastanjechampignons en vijgen
Kalkoen is een klassieker die tijdens de kerstdagen niet mag ontbreken. Indien juist bereid is het sappige vlees de perfecte basis voor allerlei feestelijke gerechten. Een gebraden kalkoen vraagt veel aandacht, vandaar dat een simpele rollade veelal interessanter is. In dit recept gaan we aan de slag met een feestelijke vulling en passende garnituren. Jouw kerstfeest kan met dit recept niet meer stuk!

Quiche met spekjes, spruitjes en kastanjechampignons

Quiche met spekjes, spruitjes en kastanjechampignons
Quiche behoeft geen introductie meer: het is lekker, makkelijk een veelheid aan ingrediënten zijn geschikt om zonder moeite tot een lekker resultaat te komen. Deze variant op de hartige taart is buitengewoon geschikt voor tijdens de kille herfstmaanden.