Recepten - kroketjes

Reefilet met jagersaus

Reefilet met jagersaus
Wildliefhebbers hoef je niet te vertellen dat de herfstmaanden vanuit een culinair perspectief top zijn. Als het echt luxueus mag zijn, is reefilet een fantastische keuze. Dit supermalse en karaktervolle stukje vlees heeft weinig extra nodig, een typisch jagersausje is al ruimschoots voldoende om een feestelijk maal te verzekeren.

Brabantse fazantfilets (Colruyt)

Brabantse fazantfilets (Colruyt)
Fazant mag dan wel een beetje verdwenen zijn uit ons eetpatroon, dit karaktervolle wild wordt al eeuwen geserveerd in de Nederlanden. Vooral in Brabant en rond Brussel was de opvallend vogel een populair gerecht als het wat feestelijker mocht zijn. De ultieme klassieker uit het kookboek van oma: fazant op Brabantse wijze (met witloof). Met deze haalbare variant van Colruyt kan ook jij deze zondagse topper snel op tafel toveren.

Everzwijnragout met pompoen en spinazie (Colruyt)

Everzwijnragout met pompoen en spinazie (Colruyt)
Hoewel het weer frisser en natter wordt, zijn er ook pluspunten aan de herfst. Denk aan dekentjes, warme drankjes, stoofpotjes en wild. Vooral die laatste twee gaan uitstekend samen, weet Colruyt. In dit toffe en heel makkelijke recept komt het beste van de herfst samen tot een pot culinair geluk!

Stoofpotje van varkenswangen (Piet Huysentruyt)

Stoofpotje van varkenswangen (Piet Huysentruyt)
Tijdens de kille herfst- en zomermaanden is er niets smakelijker dan een stevig, karaktervol stoofpotje. Met malse varkenswangetjes zorg je zelfs voor een verrassend luxueus gerechtje, weet Piet Huysentruyt. Aangevuld met enkele typische wintergroenten, wordt dit stoofpotje eentje om duimen en vingers bij af te lekken waar je zelfs mee kan scoren tijdens de feestdagen.

Everzwijnragout (slowcooker)

Everzwijnragout (slowcooker)
Niks lekkerder dan een ragout die alle tijd van de wereld heeft gekregen om zalig mals te worden. Deze everzwijnragout warmt je gegarandeerd op tijdens een frisse winter- of herfstdag.

Groenlandse heilbot met garnalen en champignons (Colruyt)

Groenlandse heilbot met garnalen en champignons (Colruyt)
Liefhebbers van vis weten dat heilbot een uitstekende keuze is. De smaakvolle witte vis uit Groenland is heerlijk mals van smaak. Vergezeld van een simpel sausje en enkele garnaaltjes heb je zonder moeite een alledaags topgerecht klaargemaakt, met dank aan Colruyt.

Duivenfilet met aardpeer in kaassaus

Duivenfilet met aardpeer in kaassaus
Wanneer de winter haar intrede doet, is het tijd voor stevige en hartverwarmde kost. Eén van de typische seizoensproducten is aardpeer. Noem deze smakelijke knol gerust een vergeten groente. Onterecht, de notige smaak is heerlijk en past perfect bij een lichte kaassaus. Karaktervolle duivenfilets maken dit zondags festijn compleet.

Reefilet met bospaddenstoelen en portosaus (Piet Huysentruyt)

Reefilet met bospaddenstoelen en portosaus (Piet Huysentruyt)
Hoe droevig het vallen van de bladeren en kil de ochtenden ook mogen, het begin van de herfst is ook het startschot van het wildseizoen! Met dit feestelijke maar perfect haalbare recept van Piet Huysentruyt zorg je voor een feestelijk maal. Perfect op een gezellige zondag of zelfs als hoofdgerecht op feestelijk diner.

Garnalenpasteitjes met kroketten

Garnalenpasteitjes met kroketten
Wanneer het allemaal wat chiquer mag zijn, zonder jezelf een breuk te werken in de keuken, is dit een tof recept. De smeuïge en feestelijke saus met garnaaltjes kan vergeleken worden met een vol-au-vent en is een perfect diner op een gezellige zondag.

Eendenborst met gestoofde paprika (Colruyt)

Eendenborst met gestoofde paprika (Colruyt)
Een sappige eendenfilet op het menu zetten is een uitstekend plan. Het vlees heeft een volle en markante smaak die heerlijk past bij Franse en mediterraanse bereidingen. De kookploeg van Colruyt toont in dit recept perfect aan hoe veelzijdig en eenvoudig eend kan zijn: met een romig sausje en lekkere gestoofde paprikareepjes maak je een lekker en origineel avondmaal klaar dat past op een gewone, doordeweekse dag.