Recepten - limoen

Sint-Jakobsvruchten met zeekraal (Pascale Naessens)

Sint-Jakobsvruchten met zeekraal (Pascale Naessens)
Wie eenvoudige verfijning zoekt en zich geen zorgen wil maken over zijn of haar lijn, is bij Pascale Naessens aan het juiste adres. Haar recepten blinken uit in veel smaak met weinig ingrediënten. Net zoals dit heerlijk eenvoudige gerecht waar simpele maar uitgelezen producten zoals Sint-Jakobsvruchten en zeekraal de hoofdrol spelen.

Asperges met waterkerssaus en Sint-Jakobsvruchten (Sandra Bekkari)

Asperges met waterkerssaus en Sint-Jakobsvruchten (Sandra Bekkari)
Al wie verlekkerd is op het asperge-seizoen, zal smullen van dit gezonde en toch feestelijke recept van Sandra Bekkari. In combinatie met een fris waterkerssausje en verfijnde Sint-Jakobsvruchten zijn asperges lekkerder dan ooit!

Kamikaze

Kamikaze
Een Kamikaze is al eventjes een officieel erkende cocktail en is, zoals de naam doet vermoeden, een echte "shooter": binnengieten in één teug! Ideaal om een gezellig feestje op gang te trekken.

Vampiro

Vampiro
De Vampiro is een vrij recente cocktail die oorspronkelijk uit Mexico komt. Door zijn fruitige en kruidige smaak is ze momenteel een wereldwijde hit in cocktailbars. Het bereiden van de cocktail vergt wat tijd, maar het resultaat mag er zeker wezen. Deze moet je echt proeven!

Groentestoofpot met couscous (Jeroen Meus)

Groentestoofpot met couscous (Jeroen Meus)
Ook voor een hip vegetarisch gerecht kan je bij Jeroen Meus terecht. Dankzij de juiste smaakmakers en een royale selectie groentjes in dit recept mist niemand nog een stuk vlees of vis.

Ramos Gin Fizz

Ramos Gin Fizz
Een Gin Fizz is een heel bekende en verfrissende cocktail. Wist je echter dat er ook een originele variant bestaat die eveneens uitgroeide tot een officieel erkende IBA-coktail? De Ramos-variant is een dessert-cocktail die zich onderscheidt door een uitgebreider lijstje van ingrediënten met o.m. room, vanille en eiwit. Benieuwd? Proberen maar!

Couscoussalade met venkel en halloumi (Colruyt)

Couscoussalade met venkel en halloumi (Colruyt)
Zin in simpel en lekker veggie? Dan is dit zomers recept van Colruyt de pefecte oplossing. De frisse venkel past perfect bij de smeuïge couscous en hartige halloumi. Heerlijke comfortfood!

Bacardi

Bacardi
Bacardi is niet alleen een Italiaanse drankenproducent, het is in de eerste plaats een authentieke cocktail uit Amerika. Om een echte Bacardi te maken, moet je evenwel volgens de regels van de kunst werken: met Bacardi-rum, natuurlijk! Deze frisse cocktail is een perfect aperitiefje.

Komkommergazpacho (Sofie Dumont)

Komkommergazpacho (Sofie Dumont)
Een simpel hapje dat toch feestelijk kan zijn: soep! En als je echt verrassend uit de hoek wil komen, is gazpacho (koude soep) een leuk idee. Sofie Dumont helpt je jouw gasten verwennen met deze supersnelle, gezonde en heerlijk verfrissende gazpacho.

Christmas Punch

Christmas Punch
Kan een kerstfeest zonder geslaagde aperitief? Natuurlijk niet, alleen wil je misschien wel eens iets anders dan het klassieke glaasje bubbels? Dan is deze 'Christmas Punch' perfect: niet moeilijk, lekker en het oogt heerlijk feestelijk!