Recepten - mager

Aardappelsalade met zalm (Colruyt)

Aardappelsalade met zalm (Colruyt)
Een salade kan meer dan een lichte lunch of voorgerechtje zijn, met de juiste ingrediënten maak je er een heerlijk diner van. In dit verrassend lekkere recept van Colruyt wordt een frisse salade heel wat meer dankzij de smakelijke combinatie van stevige krielaardappeltjes en gerookte zalm.

Gestoofde aardbeien met ricotta en honing (Pascale Naessens)

Gestoofde aardbeien met ricotta en honing (Pascale Naessens)
Wanneer je een fantastisch lekker dessert wil voorbereiden maar in tijdsnood zit, is deze topper van Pascale Naessens niet te missen. Met enkel natuurlijke zoetstoffen zorg je voor een gezond nagerecht in amper 10 minuten!

Kalfmedaillon met groenten en mosterdsaus (Pascale Naessens)

Kalfmedaillon met groenten en mosterdsaus (Pascale Naessens)
Pascale Naessens haar succesvolle recepten draaien doorgaans rond een heerlijke overdaad aan groentjes. Dat wil echter niet zeggen dat vlees taboe is, integendeel. In dit fantastisch eenvoudige recept (slechts een handvol ingrediënten!) komen enkele doodgewone ingrediënten samen tot een simpel en toch verrassend smaakvol resultaat.

Lentesalade met asperges en garnalen

Lentesalade met asperges en garnalen
Voor elke fijnproever staat de lente gelijk aan het witte goud: asperges! Dankzij hun karakteristieke en volle smaak, hoef je geen gekke recepten te bedenken om deze groente te laten schitteren. In deze frisse salade zorgen garnaaltjes en een sinaasdressing voor heerlijk verrassende accenten die zorgen voor dat zalig frisse lente-gevoel. Top als voorgerecht of lichte maaltijd (eventueel met wat knapperig brood).

Asperges met waterkerssaus en Sint-Jakobsvruchten (Sandra Bekkari)

Asperges met waterkerssaus en Sint-Jakobsvruchten (Sandra Bekkari)
Al wie verlekkerd is op het asperge-seizoen, zal smullen van dit gezonde en toch feestelijke recept van Sandra Bekkari. In combinatie met een fris waterkerssausje en verfijnde Sint-Jakobsvruchten zijn asperges lekkerder dan ooit!

Lasagne met aubergine (Sandra Bekkari)

Lasagne met aubergine (Sandra Bekkari)
De recepten van Sandra Bekkari zijn niet toevallig bijzonder populair. Haar gerechten zijn best eenvoudig, vaak vegetarisch, niet zo heel erg moeilijk en bovenal gezond. Perfect voor wie op de lijn wil letten maar toch lekker wil eten. Deze lekkere vegetarische lasagne met aubergine (maar zonder pasta!) moet je geprobeerd hebben!

Kip met mosterd, spek en tomaten (Pascale Naessens)

Kip met mosterd, spek en tomaten (Pascale Naessens)
Wij graag lekker tafelt weet dat je ook een beetje moet uitkijken: voor je er erg in hebt roept de weegschaal 'alarm'! Gelukkig kan je rekenen op de simpersimpele maar superlekkere én magere recepten van Pascale Naessens. Deze heerlijke kippenboutjes vragen weinig werk en passen altijd. Ook lekker op de barbecue!

Chateaubriand met gebakken bloemkool (Pascale Naessens)

Chateaubriand met gebakken bloemkool (Pascale Naessens)
Wanneer je een beetje op je lijn wil letten, zijn de recepten van Pascale Naessens heel geschikt. Groentjes spelen uiteraard de hoofdrol, maar er is zeker en vast ook plaats voor een flink stukje vlees in haar keuken. Dit recept blinkt uit in absolute eenvoud: malse biefstuk met gebakken bloemkool. Stukken lekkerder dan gekookte bloemkool!

Avocado pannenkoeken

Avocado pannenkoeken
De populariteit van de avocado is de laatste jaren enorm gestegen. Deze vrucht is niet alleen lekker, maar ook nog eens super gezond. Talrijke studies hebben aangetoond dat ze ongelofelijk voedzaam zijn want ze bevatten veel vezels en gezonde vetten. Het is dan ook niet gek dat avocado's in veel verschillende gerechtjes worden gebruikt. Je kan ze bijvoorbeeld gebruiken om heerlijke pannenkoeken mee te maken!

Veggie macaroni (Sandra Bekkari)

Veggie macaroni (Sandra Bekkari)
De filosofie van Sandra Bekkari is eenvoudig: nooit meer diëten! Met haar hulp zorg je voor gezonde en lekkere gerechten propvol groentjes. Deze vegetarische macaroni een fantastisch alternatief voor de, niet zo gezonde, klassieker met kaassaus en ham.