Recepten - mosterdsaus

Kalfmedaillon met groenten en mosterdsaus (Pascale Naessens)

Kalfmedaillon met groenten en mosterdsaus (Pascale Naessens)
Pascale Naessens haar succesvolle recepten draaien doorgaans rond een heerlijke overdaad aan groentjes. Dat wil echter niet zeggen dat vlees taboe is, integendeel. In dit fantastisch eenvoudige recept (slechts een handvol ingrediënten!) komen enkele doodgewone ingrediënten samen tot een simpel en toch verrassend smaakvol resultaat.

Kip in honing-mosterdsaus

Kip in honing-mosterdsaus
Geoefende lekkerbekken weten dat een sappige kippenbout een overheerlijk stukje vlees is. Gecombineerd met de eenvoudige maar heerlijke honing-mosterdsaus uit dit recept maak je er zelfs een waar festijn van!

Ierse entrecôte met spruitjes en mosterdsaus

Ierse entrecôte met spruitjes en mosterdsaus
Een piekfijn stukje vlees mag niet ontbreken op het weekmenu. Rundsvlees verdient extra aandacht, de beste stukken zijn (indien goed bereid) om duimen en vingers af te lekken. Ierland heeft een uitstekende reputatie wat betreft rundsvlees, de groene weides garanderen een malse en smaakvolle steak. Vooral de entrecôte zal fijnproevers plezieren. Voeg daar zalige, Belgische spruitjes en een stevig mosterdsausje aan toe en de avond kan niet meer stuk!

Koolvis met gestoofde prei in een zacht mosterdsausje en knapperige puree

Koolvis met gestoofde prei in een zacht mosterdsausje en knapperige puree
Een lekker stukje vis heeft niet veel nodig om uit te groeien tot een lekker gerecht. Met typische groentjes zoals prei en een smeuïge puree, heb je onmiddellijk een klassiek en verdomd smakelijk diner op tafel getoverd.

Krokante pladijs met bloemkoolpuree en zeekraal

Krokante pladijs met bloemkoolpuree en zeekraal
Een lekker stukje vis staat nooit verkeerd op het weekmenu. Een erg lekkere vis die helaas wat minder populair is, is pladijs (of schol). Deze platvis met de typische oranje stippen heeft een heerlijke smaak en komt vanzelf van de graat. Buitengewoon lekker met een verfijnde bloemkoolpuree en zeekraal!

Skreifilet met gestoofde prei en een mosterdsausje

Skreifilet met gestoofde prei en een mosterdsausje
Skrei wordt ook wel eens love-fish genoemd. Het betreft een soort winterkabeljauw die slechts korte tijd te verkrijgen is: van februari (meestal rond Valentijn, vandaar de sympathieke bijnaam) tot maart/april. Deze heerlijke variant is nog zachter en smeuïger, wat maakt dat elke kok dol is op zo'n stevige stukje vis vol smaak. In dit recept wordt de vis geserveerd met een uitstekend passend mosterdsausje en klassiek gestoofde prei: zalig lekker en niet moeilijk!

Jambonneau met trio van herfstpuree en mosterdbiersaus

Jambonneau met trio van herfstpuree en mosterdbiersaus
Zin in een feestelijk gerecht dat prachtig presenteert maar je geen uren laat zwoegen in de koeken? Kleine hammetjes, ook wel jambonneau's genoemd, kunnen je redden. Ze zijn fraai, smakelijk, makkelijk bereid en passen bij een veelheid aan groenten. In dit recept gaan we aan de slag met drie heerlijke herfstpuree's (spruitjes, venkel en pastinaak) en zorgen we als finale voor een pittig mosterbiersausje.

Linzenstoofpotje met steak en rijst (Colruyt)

Linzenstoofpotje met steak en rijst (Colruyt)
Steak hoeft heus niet altijd met frietjes gegeten te worden. Een lekkere rundssteak leent zich zelfs tot heel wat diverse en verrassende bereidingen. In dit recept gaan we aan de slag met linzen, rijst en mosterd om een opvallende maar ongetwijfeld lekkere combinatie op tafel te toveren.

Gehaktballetjes in mosterdsaus

Gehaktballetjes in mosterdsaus
Dit is een lekker en makkelijk receptje dat vooral bij kinderen goed onthaald wordt (indien de mosterdsaus niet té pittig is). De saus is bovendien makkelijk in te vriezen en is ook heel erg lekker met een gestoomd wit visje zoals kabeljauw. Tot slot kan je ook kleinere balletjes maken, zo worden het smakelijke aperitiefballetjes.

Spruitjesstoofpot met mosterdsaus

Spruitjesstoofpot met mosterdsaus
Spruitjes horen doorgaans niet echt tot de favoriete kost van klein en groot. Nochtans kan je de kleine kooltjes uit Brussel zonder al te veel moeite lekker fris, en toch heerlijk winters warm, bereiden. Dit recept toont je de weg naar een eerder klassieke aanpak die heel wat eters zonder twijfel zal bekoren.