Recepten - noedels

Kip teriyaki

Kip teriyaki
Voor liefhebbers van Aziatische kookstijlen is 'teriyaki' waarschijnlijk niet nieuw. Deze Japanse kooktechniek, waarbij stukjes vlees of vis in een marinade van sojasaus worden gebakken, staat garant voor snelle, smakelijke en originele recepten. Als je het nog nooit geprobeerd hebt is dit recept wat je zocht. Heerlijk en snel klaar!

Spätzle met eend en champignons

Spätzle met eend en champignons
Als je graag eens een minder bekende keuken uitprobeert, hoef je het niet ver te zoeken. De Zuid-Duitse keuken is niet beroemd, maar heeft heel wat lekkers te bieden. Spätzle, een stevige pasta die lijkt op noedels, gecombineerd met stukjes eend en champignons in een romig sausje: eenvoudig maar heerlijk en origineel!

Oosterse runderreepjes met broccoli in slowcooker

Oosterse runderreepjes met broccoli in slowcooker
Het allergrootste voordeel van een slowcooker is het ongelooflijke gebruiksgemak. Je kan het bijna moeilijk omschrijven als koken: alle ingrediënten in je slowcooker (crockpot) en afwachten maar. Het resultaat is immer sappig, mals en smaakvol. Met dit oosters getint recept hoef je nooit meer naar de afhaalchinees.

Pad Thai

Pad Thai
Pad Thai is een populair éénpansgerecht uit Thailand. Rijstnoedels vormen de basis, samen met eieren en een veelheid aan kruiden en smaakmakers. Er bestaan heel wat varianten, wat het meteen niet zo'n vanzelfsprekend gerecht maakt om zelf eens te proberen. Gelukkig kan dit gemakkelijke recept een oplossing bieden; zonder moeite zelf Pad Thai klaarmaken!

Noedels met scampi en ananas

Noedels met scampi en ananas
Dit originele recept combineert oosterse keukens tot een pittig gerecht waar elke liefhebber van Aziatische en wereldkeukens geen nee tegen kan zeggen.

Thaise soep met vis en butternutpompoen (Colruyt)

Thaise soep met vis en butternutpompoen (Colruyt)
Heb je zin om wat avontuurlijker te keuken met exotische ingrediënten? Heb je echter geen zin in een winkelkar vol nieuwe/dure producten én ben je nog niet echt bekend of ervaren met niet-Europese keukens? Dan is dit eenvoudige recept van Colruyt een ware droom: een eenvoudige maaltijdsoep met malse stukjes vis en een toffe introductie in de Aziatische/Thaise keuken.

Gewokte runderreepjes met bloemkool en broccoli (Colruyt)

Gewokte runderreepjes met bloemkool en broccoli (Colruyt)
Met dit smaakvolle recept van Colruyt laat je een kruidige Aziatische wind door je keuken waaien. Ideaal voor de liefhebber van oosterse gerechtjes, perfect om er kennis mee te maken.

Tataki van eend met noedelsalade (Jeroen Meus)

Tataki van eend met noedelsalade (Jeroen Meus)
In dit originele recept waagt Jeroen Meus zich aan een Japanse bereidingsterm waarbij het vlees eerst gebakken en dan pas gemarineerd wordt. Het resultaat is exotisch lekker, zeker met de frisse noedelsalade erbij. Het proberen waard!

Spätzle met spek, spruitjes, kastanjechampignons en roomsaus

Spätzle met spek, spruitjes, kastanjechampignons en roomsaus
Spätzle is een typische pasta uit het zuiden van Duitsland. Deze zachte eiernoedels passen bij heel wat gerechten, hun fijne maar stevige smaak is heel veelvuldig inzetbaar. In het zuiden van Duitsland (regio Schwabenland) wordt deze pasta dan ook zomer en winter gebruikt. Dit recept laat je een flink stoofpotje maken, ideaal op een frisse herfst- of winterdag. Met spekjes, spruitjes, kastanjechampignons en een rijke roomsaus kan je Duits-getinte diner niet meer stuk!

Pikante runderreepjes in oosters roomsausje met noedels en groene kool

Pikante runderreepjes in oosters roomsausje met noedels en groene kool
Aziatische keukens blinken, soms in tegenstelling tot de westerse, uit in een veelheid aan smaken en geuren. Dit gerecht is daar een perfect voorbeeld van: pikante runderlapjes en een romig sausje vol smaak. Zalig lekker en niet moeilijk klaar te maken.