Recepten - Oosters

Scampi’s met kerrie (Colruyt)

Scampi’s met kerrie (Colruyt)
Al wie houdt van lekkere scampi, weet dat je er allerlei bereidingen mee kan bedenken. Dit romige recept van Colruyt is best eenvoudig, met een geslaagde oosterse toets dankzij de kerrie. Lekker als voorgerechtje, lunch of avondmaal met brood. Perfect wanneer je niet zo veel tijd of zin hebt om te kokkerellen maar toch lekker wil eten.

Currysaus

Currysaus
Een currysaus kent iedereen, lekker bij kip en andere oosterse bereidingen. Je kan bovendien makkelijk zelf een smaakvolle currysaus maken. Ontdek in dit recept hoe je zelf deze lekkere saus zonder veel moeite kan klaarmaken.

Oosterse runderreepjes met broccoli in slowcooker

Oosterse runderreepjes met broccoli in slowcooker
Het allergrootste voordeel van een slowcooker is het ongelooflijke gebruiksgemak. Je kan het bijna moeilijk omschrijven als koken: alle ingrediënten in je slowcooker (crockpot) en afwachten maar. Het resultaat is immer sappig, mals en smaakvol. Met dit oosters getint recept hoef je nooit meer naar de afhaalchinees.

Loempia met currysaus en wokgroentjes

Loempia met currysaus en wokgroentjes
Als oosterse specialiteit zijn loempia's heel bekend. Ze bestaan in talloze varianten en zijn niet zo vanzelfsprekend om zelf te maken. Gelukkig bestaan er voldoende kant-en-klare oplossingen waardoor jij kan focussen op een lekkere, zelfgemaakte currysaus en smakelijke wokgroentjes.

Broccolicurry met linzen en eitjes

Broccolicurry met linzen en eitjes
Als je graag een vegetarisch gerechtje op het weekmenu zet, is dit eentje om in te kaderen. Boordevol lekkers, een feest voor het oog en heerlijk gezond.

Viscurry van zeeduivel met rijst (Jeroen Meus)

Viscurry van zeeduivel met rijst (Jeroen Meus)
Met dit recept laat Jeroen je kennis maken met het beste uit twee werelden: een stukje stevige, smaakvolle vis en een exotische curry propvol lekkers. De rijst is bovendien een heerlijke pilav: een traditionele bereiding waarbij de rijst na het aanstoven verder in de oven mag garen. Heerlijk!

Pad Thai

Pad Thai
Pad Thai is een populair éénpansgerecht uit Thailand. Rijstnoedels vormen de basis, samen met eieren en een veelheid aan kruiden en smaakmakers. Er bestaan heel wat varianten, wat het meteen niet zo'n vanzelfsprekend gerecht maakt om zelf eens te proberen. Gelukkig kan dit gemakkelijke recept een oplossing bieden; zonder moeite zelf Pad Thai klaarmaken!

Groentesalade met geroosterde sesamzaadjes (Pascale Naessens)

Groentesalade met geroosterde sesamzaadjes (Pascale Naessens)
Liefhebbers van gezonde salades zullen smullen van dit eenvoudige recept van Pascale Naessens. De oosterse accentjes maken deze magere salade origineel en opvallend lekker.

Currybloemkool met halloumi en spinazie

Currybloemkool met halloumi en spinazie
Halloumi verovert heel wat huishoudens. Deze smaakvolle Cypriotische kaas heeft een erg stevige structuur, waardoor je de kaas kan bakken en grillen. Perfect om eens vegetarisch te koken. In dit recept zorgen spinazie en bloemkool met enkele exotische smaakmakers voor een heerlijke combinatie.

Kikkererwten-curry

Kikkererwten-curry
Goedkoop, buikvullend en erg smaakvol: dat omschrijft deze eenvoudige curry met kikkererwten perfect. Met dit recept maak je zonder moeite een heerlijk vegetarisch gerechtje dat op eender welke doordeweekse dag past.