Vol-au-vent van konijn met aardpeerpuree

Vol-au-vent van konijn met aardpeerpuree
Konijn was ooit heel populair in de Belgische keuken. Vandaag komt het steeds minder op tafel en heel wat mensen denken enkel nog aan de traditionele bereiding met pruimen. Nochtans is er met een magere en smaakvolle vlees veel meer aan te vangen, een herwaardering van konijn zou dan ook niet verkeerd zijn. Deze smeuïge vol-au-vent, vergezeld van een heerlijke puree van aardpeer, kan je hopelijk overtuigen.

Vegetarische chili

Vegetarische chili
Een smaakvol stoofpotje past altijd. Een lekkere chili is dan ongetwijfeld één van de kanshebbers, maar heb je ook al eens een vegetarische variant geprobeerd? Aan smaak hoef je dan zeker niet in te boeten, integendeel. Afgewerkt met een toefje zure room en wat geraspte cheddar wordt dit een vegetarisch feestmaal uit de duizend!

Spicy kippenbovenbouten met couscous

Spicy kippenbovenbouten met couscous
Liefhebbers van vrolijke, wereldse gerechten met een explosie aan smaak zullen dol zijn op dit recept. Van de smeuïge couscous, tot de pittige kip en frisse koriander: dit makkelijk recept heeft alles om te genieten.

Havermouttaart met kiwi

Havermouttaart met kiwi
Dol op zoetigheid maar minder dol op de extra calorieën? Dan zijn originele en verrassende recepten zoals deze havermouttaart perfect! De smeuïge bodem zit propvol smaak, zonder een gram boter. De frisse roomkaas en licht-zure plakken kiwi's maken van deze speciale taart een geweldige maar gezonde traktatie.

Quinoa-gehaktballetjes met pompoenpuree

Quinoa-gehaktballetjes met pompoenpuree
Een smaakvolle puree is de perfecte maaltijd om op een gewone, drukke weekdag lekker en snel aan tafel te kunnen schuiven. Samen met de originele quinoa-gehaktballetjes uit dit recept wordt het gegarandeerd smullen!

Bramble

Bramble
Deze relatief jonge cocktail werd snel beroemd en is vooral populair in de lente. De likeur van braambessen is verantwoordelijk voor de opvallende smaak, kleur en naam.

Groentesalade met geroosterde sesamzaadjes (Pascale Naessens)

Groentesalade met geroosterde sesamzaadjes (Pascale Naessens)
Liefhebbers van gezonde salades zullen smullen van dit eenvoudige recept van Pascale Naessens. De oosterse accentjes maken deze magere salade origineel en opvallend lekker.

Pasta arrabiata met coquilles (Jeroen Meus)

Pasta arrabiata met coquilles (Jeroen Meus)
In dit recept toont Jeroen Meus dat luxueuze producten perfect passen bij eenvoudige bereidingen. Het resultaat is een verrassend lekkere pasta waar fijnproevers versteld van zullen staan!

Bagels

Bagels
Bagels zijn hip! Deze broodjes, afkomstig uit Polen maar beroemd in New York, lijken op donuts maar zijn stukken gezonder. Meer zelfs, ze staan in heel wat lijstjes die gezonde voedingsmiddelen opsommen. De traditionele bereidingswijze vraagt best veel tijd, gelukkig is dit gezonde recept er om je (zonder veel tijd, noch moeite) lekkere huisgemaakte bagels te garanderen.

Vol-au-vent met ovenfrietjes (Sandra Bekkari)

Vol-au-vent met ovenfrietjes (Sandra Bekkari)
Een heerlijke klassieker zoals vol-au-vent kan je niet verbeteren, toch? Verbeteren is niet noodzakelijk wat Sandra Bekkari in dit recept doet, maar ze verzint wel een originele en bovenal stukken gezondere variant. De romige saus wordt vervangen door een even smeuïge bloemkool saus die uiteraard heel wat minder calorieën telt. Daarnaast is dit recept best eenvoudig en - in tegenstelling tot de authentieke klassieker - perfect klaar te maken op een goed half uurtje. De knapperige ovenfrietjes maken het gezonde festijn compleet. Benieuwd? Aan de slag!
Loading...