Recepten - paddenstoelen

Kalfmedaillon met groenten en mosterdsaus (Pascale Naessens)

Kalfmedaillon met groenten en mosterdsaus (Pascale Naessens)
Pascale Naessens haar succesvolle recepten draaien doorgaans rond een heerlijke overdaad aan groentjes. Dat wil echter niet zeggen dat vlees taboe is, integendeel. In dit fantastisch eenvoudige recept (slechts een handvol ingrediënten!) komen enkele doodgewone ingrediënten samen tot een simpel en toch verrassend smaakvol resultaat.

Pasta met champignons (Piet Huysentruyt)

Pasta met champignons (Piet Huysentruyt)
Het fijne aan pasta-recepten is dat ze kunnen uitblinken in eenvoud en toch supersmaakvol zijn. Dat heeft Piet Huysentruyt goed begrepen, deze zalig simpele pasta met champignons en spekjes is het perfecte avondmaal op een drukke weekdag.

Pizza Francescana

Pizza Francescana
Klassiekers zoals een Margherita of een Napolitana kent iedereen, ga je echter op culinaire ontdekkingstocht in Italië dan leer je tal van minder bekende maar zeker zo lekkere traditionele pizza's kennen. Een Pizza Francescana wordt bijvoorbeeld bereid met eekhoorntjesbrood: heerlijk eenvoudig en toch een beetje luxueus.

Champignons met ham

Champignons met ham
Als je een leuk hapje wil maken, zijn champignons altijd een aanrader. Je kan ze immers met heel wat verschillende ingrediënten opvullen. Lekker en origineel! In dit recept gaan we aan de slag met gerookte ham, aangevuld met mediterraanse invloeden. Heerlijk!

Spätzle met eend en champignons

Spätzle met eend en champignons
Als je graag eens een minder bekende keuken uitprobeert, hoef je het niet ver te zoeken. De Zuid-Duitse keuken is niet beroemd, maar heeft heel wat lekkers te bieden. Spätzle, een stevige pasta die lijkt op noedels, gecombineerd met stukjes eend en champignons in een romig sausje: eenvoudig maar heerlijk en origineel!

Pizza Quattro Stagioni

Pizza Quattro Stagioni
Deze pizza is een echte classic op het menu in een Italiaans restaurant. De moeilijk uitspreekbare naam betekent letterlijk vier seizoenen, en dat is precies waar deze rijkelijk belegde pizza voor staat!

Everzwijnfilet met boontjes en bospaddenstoelensaus

Everzwijnfilet met boontjes en bospaddenstoelensaus
Een stukje wild op tafel zorgt meteen voor een feestelijke sfeer. Als je van smaakvol en stevig vlees houdt, is ever ideaal. In dit traditionele recept worden typische klassiekers uit grootmoeders keuken gecombineerd tot een bescheiden feestmaal.

Hertensteak met rodewijnsaus, vijgen en bospaddestoelen

Hertensteak met rodewijnsaus, vijgen en bospaddestoelen
Het leukste aan de feestdagen is zonder twijfel de feestdis. Vooral wild is een populaire keuze, en terecht! Het krachtige, smaakvolle vlees leent zich tot allerlei receptjes vol heerlijke smaakcontrasten. Zo past de volle rodewijnsaus uit dit recept perfect bij de malse hertensteaks. Aangevuld met zoete vijgen, fijne champignons en pommes duchesses, wordt dit een feestmaal om duimen en vingers af te likken!

Entrecote met Parmezaansaus en penne

Entrecote met Parmezaansaus en penne
Een lekker biefstukje combineren we vaak met frietjes. Niets mis mee, maar een originelere aanpak kan ook eens smaken. In dit recept tilt de romige saus het sappige vlees naar een hoger niveau. Een ideale maaltijd om op een gewone weekdag zonder al te veel moeite lekker én verrassend te koken.

Linguine met champignons en rucola

Linguine met champignons en rucola
Een snelle vegetarische pasta is de perfecte maaltijd op een drukke weekdag. Met dit recept bij de hand kan je gegarandeerd snel en lekker aan tafel!