Paella? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be Paella? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - Paella

Jambalaya (Loïc Van Impe)

Jambalaya (Loïc Van Impe)
Jambalaya kan je gerust als een soort paella omschrijven. Deze Creoolse klassieker maak je immers door rijst traag te laten garen in een ruime pan. Perfect om een groot gezelschap van lekkers te voorzien. Loïc toont in dit recept zijn versie met merguez en varkensspiering en lekker veel cajunkruiden!

Vegetarische paella (Jeroen Meus)

Vegetarische paella (Jeroen Meus)
Paella is het wereldberoemde signatuurgerecht uit Spanje. Over wat nu de meest authentieke bereiding is, wordt al jaren gediscussieerd. Er bestaan dan ook talloze varianten. Dat weet ook Jeroen Meus, in dit recept ontwerpt hij immers zijn eigen vegetarische variant met gegrilde groentjes en halloumi. Smullen!

Panissa rijst (Jamie Oliver)

Panissa rijst (Jamie Oliver)
Panissa is een onbekende (en onbeminde) Italiaanse broertje van de alom gekende klassieker uit Spanje: Paella. Het gerecht is wat rustieker maar heeft wel dezelfde basis wat de bereiding betreft: rijst langzaam laten garen in bouillon. Panissa wordt bovendien als een vollediger gerecht beschouwd omdat je er vrijwel alles in kwijt kan. Jamie Oliver leerde het recept het een echte Italiaanse mama, ontdek hieronder hoe je dit comfortabele eenpansgerecht met pancetta, witte bonen, tomaten en rode wijn klaarmaakt.

Jambalaya (slowcooker)

Jambalaya (slowcooker)
Jambalaya is een typisch rijstgerecht uit de Creoolse keuken (Louisiana, VSA). Het gerecht vindt zijn oorsprong in een Spaanse paella en kreeg een eigen karakter doordat kolonisten aan de slag gingen met plaatselijke ingrediënten. Het woord 'jambalaya' zou te herleiden zijn tot 'gemixt' of 'gemengd', wat de lading best goed dekt. Er zijn immers talloze recepten met allerlei soorten vlees, vis, groentjes,... De essentie van het stoofpotje is echter: rijst en een pittige kruiding. Door het klaar te maken in een slowcooker zorg je voor een extra smaakdimensie, ontdek hier een eenvoudige versie die absoluut het proberen waard is!

Paella

Paella
Wie Spanje zegt, zegt Paella. Dit van oorsprong Valenciaans gerecht is synoniem voor zon, zomer en vakantie. Er bestaan heel wat regionale verschillen en elke Spaanse stad beweert dat hun recept het beste is. Het is dan ook een gerecht met een lange geschiedenis. Zelfs over de herkomst van de naam doen verschillende verhalen de ronde Ondanks de vele varianten, is de basis in principe altijd hetzelfde. Met dit authentieke recept kan ook jij zonder veel problemen deze zomerse rijstschotel klaarmaken. Daarnaast is het een prima basis om verder op te bouwen naar smaak en voorkeur (vlees, vis, groentjes,... jij bent de chef!).