Recepten - rozemarijn

Irish stew

Irish stew
Irish stew is zonder twijfel het beroemdste gerecht uit de Ierse keuken. Deze stevige stoofpot barst van de smaak en garandeert een stevige maaltijd. Perfect om jezelf te verwarmen op een kille dag, of Saint-Patricksday passend te vieren! Met dit heldere basisrecept maak jij een perfecte stew klaar, helemaal volgens de regels van de kunst!

Fricassee van konijn (Jeroen Meus)

Fricassee van konijn (Jeroen Meus)
Een smeuïge fricassee is een prachtig voorbeeld van een heerlijke klassieker uit grootmoeders keuken. Het vergt ietsje meer moeite, maar het resultaat is feestelijk lekker. Jeroen Meus maakt in dit recept een erg verfijnde variant met konijn klaar, absoluut de moeite waard!

Kip in honing-mosterdsaus

Kip in honing-mosterdsaus
Geoefende lekkerbekken weten dat een sappige kippenbout een overheerlijk stukje vlees is. Gecombineerd met de eenvoudige maar heerlijke honing-mosterdsaus uit dit recept maak je er zelfs een waar festijn van!

Kippengroentesoep

Kippengroentesoep
Met een lekkere soep kan je niks misdoen: lekker, simpel en gezond! Vooral op kille herfst- en winterdagen kan een stevig soepje echt smaken. Met dit heerlijke recept zorg je voor een gezonde smaakbom propvol groentjes.

Pompoensoep (Jeroen Meus)

Pompoensoep (Jeroen Meus)
Pompoensoep is de perfecte remedie om kille herfst- en winterdagen succesvol te bestrijden. Jeroen Meus helpt je om deze smaakvolle soep klaar te maken.

La Vie en Rouge

La Vie en Rouge
Ook een schitterende cocktail mag niet ontbreken op jouw feestjes. Deze 'La Vie en Rouge' past dankzij de kleur en royale smaak perfect bij kerst, oud en nieuw! Of Valentijn, natuurlijk!

Hertengebraad met pompoenpuree (Colruyt)

Hertengebraad met pompoenpuree (Colruyt)
Het beste aan de feestdagen is dat het wildseizoen volop in gang is. Dat betekent ongelooflijk veel keuze om een heerlijk chique en luxueus feestdiner klaar te maken. Ben je echter niet zo tuk op uren kokkerellen? Dan is dit geslaagde en uiterst gevarieerde recept van Colruyt wat je zoekt.

Gevulde paprika’s met aardappelwedges

Gevulde paprika’s met aardappelwedges

Geroosterde kippenbouten met paprika en chorizo

Geroosterde kippenbouten met paprika en chorizo
Eén van de tofste manieren om zonder veel moeite een lekker gerecht op tafel te toveren is een ovenschotel. Makkelijk op voorhand klaar te zetten, je oven doet alle werk en nadien een minimum aan afwas. Deze zonovergoten schotel met Spaanse invloeden blinkt uit in smaak en is bovendien heerlijk gezond!

Entrecote Provençale met frietjes (Jeroen Meus)

Entrecote Provençale met frietjes (Jeroen Meus)
Eén van de lekkerste stukjes rundsvlees: entrecote! Het malse vlees leent zich bovendien tot allerlei bereidingen. In dit recept gaat Jeroen Meus de zuiderse toer op met een fantastische Provençaalse saus. Heerlijk tafelen gegarandeerd!