Recepten - stoven

Konijn op Italiaanse wijze

Konijn op Italiaanse wijze
Wanneer de zomer op haar laatste benen loopt en je het wildseizoen al kan ruiken, is het soms moeilijk om een gepast seizoensrecept te vinden. Liefhebbers van konijn en/of de Italiaanse keuken zullen daarom dol zijn op dit recept: het combineert het beste van twee uitzonderlijk lekkere werelden!

Vissersstoofpotje met kabeljauw en zeevruchten (Colruyt)

Vissersstoofpotje met kabeljauw en zeevruchten (Colruyt)
Een stoofpotje hoeft niet zwaar of winters te zijn, je kan net zo goed met lichte ingrediënten zoals vis, zeevruchten en courgette werken. Het lekkere resultaat kan je zelf proeven als je dit makkelijke recept van Colruyt volgt.

Everzwijnragout (slowcooker)

Everzwijnragout (slowcooker)
Niks lekkerder dan een ragout die alle tijd van de wereld heeft gekregen om zalig mals te worden. Deze everzwijnragout warmt je gegarandeerd op tijdens een frisse winter- of herfstdag.

Kalkoenstoverij

Kalkoenstoverij
Hoewel er weinig gerechten zijn die kunnen opboksen tegen onze nationale trots - stoofvlees, natuurlijk! - zijn er heel wat meer bereidingen van gestoofd vlees die om duimen en vingers af te lekken zijn. Stoverij van kalkoen is bijvoorbeeld erg smaakvol, lekker mals en niet moeilijker om te maken. Met dit verrassende maar eenvoudige recept scoor je zeker en vast!

Appelflappen

Appelflappen
Al wie houdt van zoetigheid, moet deze eenvoudige klassieker geprobeerd hebben. Mat appeltjes en bladerdeeg maak je immers een heerlijk tussendoortje/dessertje. In dit recept leer je bovendien hoe je de vulling heerlijk kan pimpen.

Irish stew

Irish stew
Irish stew is zonder twijfel het beroemdste gerecht uit de Ierse keuken. Deze stevige stoofpot barst van de smaak en garandeert een stevige maaltijd. Perfect om jezelf te verwarmen op een kille dag, of Saint-Patricksday passend te vieren! Met dit heldere basisrecept maak jij een perfecte stew klaar, helemaal volgens de regels van de kunst!

Fricassee van konijn (Jeroen Meus)

Fricassee van konijn (Jeroen Meus)
Een smeuïge fricassee is een prachtig voorbeeld van een heerlijke klassieker uit grootmoeders keuken. Het vergt ietsje meer moeite, maar het resultaat is feestelijk lekker. Jeroen Meus maakt in dit recept een erg verfijnde variant met konijn klaar, absoluut de moeite waard!

Varkenswangen in slowcooker

Varkenswangen in slowcooker
Koken met een slowcooker zorgt, door de trage garing, voor botermalse bereidingen. Het loont dan ook de moeite om uitgelezen ingrediënten op deze manier te bereiden. Wat dacht je bijvoorbeeld van varkenswangetjes? Heerlijk mals en smaakvol vlees dat nog beter wordt als je het bereid in een slowcooker.

Goulash

Goulash
Wat stoofvlees is voor België, is goulash voor Hongarije. Deze ingedikte vleesstoofpot is heel populair in Oost-Europa en bestaat in flink wat varianten. Er bestaan dan ook talloze familierecepten die al generaties meegaan. De basis is echter eenvoudig: rundsvlees, paprika, tomaten, vleesbouillon en voldoende gaartijd. Perfect om van te smullen op gure dagen.

Groentestoofpot met couscous (Jeroen Meus)

Groentestoofpot met couscous (Jeroen Meus)
Ook voor een hip vegetarisch gerecht kan je bij Jeroen Meus terecht. Dankzij de juiste smaakmakers en een royale selectie groentjes in dit recept mist niemand nog een stuk vlees of vis.