Recepten - streekgerecht

Brabantse fazantfilets (Colruyt)

Brabantse fazantfilets (Colruyt)
Fazant mag dan wel een beetje verdwenen zijn uit ons eetpatroon, dit karaktervolle wild wordt al eeuwen geserveerd in de Nederlanden. Vooral in Brabant en rond Brussel was de opvallend vogel een populair gerecht als het wat feestelijker mocht zijn. De ultieme klassieker uit het kookboek van oma: fazant op Brabantse wijze (met witloof). Met deze haalbare variant van Colruyt kan ook jij deze zondagse topper snel op tafel toveren.

Boeuf Bourguignon (slowcooker)

Boeuf Bourguignon (slowcooker)
Lekkerbekken en geoefende koks weten dat lekker eten nooit zonder één essentieel ingrediënt kan klaargemaakt worden: geduld. Heel veel producten hebben baat bij een rustige bereidingswijze om de smaken optimaal tot hun recht te laten komen. Boeuf Bourguignon, het Franse antwoord op ons stoofvlees, is daar een excellent voorbeeld van. Klaargemaakt in een slowcooker zorg je voor een nog verfijnder en smaakvoller resultaat!

Zuid-Duitse aardappelsalade

Zuid-Duitse aardappelsalade
In het zuidelijke gedeelte van Duitsland is geen maaltijd compleet zonder de typische aardappelsalade (kartoffelsalat). Deze Duitse, en vooral Schwäbische specialiteit lijkt allesbehalve op de typische aanpak met mayonaise. Deze Duitse klassieke is erg vol maar ook fris van smaak dankzij rundsbouillon en een scheutje wijnazijn. Zeker het proberen waard! Lekker bij eender welk vleesgerecht, of als voorgerecht met een bonte mengeling rauwe groentjes.