Recepten - taart

Advocaattaart (Piet Huysentruyt)

Advocaattaart (Piet Huysentruyt)
Advocaat is tegenwoordig een origineel ingrediënt om mee te werken. Deze eierlikeur bestaat immers al behoorlijk lang, en is wat in de vergetelheid geraakt. Nochtans is de romige smaak een echte delicatesse. Piet Huysentruyt legt in dit recept uit hoe je er een smeuïge taart mee kan maken die je best de dag op voorhand maakt.

Appelcake met rozijntjes

Appelcake met rozijntjes
Als je een lekker dessertje of tussendoortje wil klaarmaken, is cake altijd goed. Het basisrecept is lekker simpel, waardoor er heel wat ruimte is tot experimenteren en variëren. In dit recept gaan we aan de slag met stukjes appel en rozijntjes.

Rolbiscuit met mango en munt (Colruyt)

Rolbiscuit met mango en munt (Colruyt)
Wanneer je graag een origineel en zelfgemaakt recept op tafel wil toveren, zit je snel vast aan dure ingrediënten en een ingewikkelde recept. Met deze toffe rolbiscuit van Colruyt zijn al die zorgen verleden tijd. Lekker, fris en feestelijk!

Yoghurttaart

Yoghurttaart
Een geslaagd toetje is smaakvol, maar niet te zwaar. Dat laatste is dikwijls moeilijk, de verleiding is vaak groot om met lekkere - maar zware - ingrediënten zoals chocolade, boter en room te werken. Met dit recept kan je dat probleem makkelijk én smaakvol oplossen! Het resultaat is een frisse, luchtige taart het proberen waard!

Havermouttaart met kiwi

Havermouttaart met kiwi
Dol op zoetigheid maar minder dol op de extra calorieën? Dan zijn originele en verrassende recepten zoals deze havermouttaart perfect! De smeuïge bodem zit propvol smaak, zonder een gram boter. De frisse roomkaas en licht-zure plakken kiwi's maken van deze speciale taart een geweldige maar gezonde traktatie.

Clafoutis met krieken (Piet Huysentruyt)

Clafoutis met krieken (Piet Huysentruyt)
Het perfecte zomerdessert is fruitig en vraagt weinig werk. Exact wat deze clafoutis - een typisch Frans gebak - met krieken is! Piet Huysentruyt zorgt er voor dat jouw zonnige taart helemaal juist wordt gebakken.

Verse slagroom

Verse slagroom
Slagroom kan je heel makkelijk en zonder veel moeite zelf maken. Nog nooit geprobeerd of twijfel je aan de juiste methode? Dit recept helpt je graag op weg.

Quiche met asperges en gerookte zalm (Jeroen Meus)

Quiche met asperges en gerookte zalm (Jeroen Meus)
Quiche is voor heel wat thuiskoks een favoriete keuze. De hartige taart vraagt niet veel werk, is natuurlijk lekker en je kan er uitgebreid mee variëren. Geen wonder dat ook tv-kok Jeroen Meus al eens een versie prepareert in zijn programma 'Dagelijkse kost'. Deze heerlijke quiche proeft helemaal naar de lente.

Kleine citroen-soufflés

Kleine citroen-soufflés
Dit eenvoudige en luchtige dessert draait helemaal rond de frisse smaak van citroen. Het is bovendien niet moeilijk om klaar te maken. Perfect als afsluiter van een geslaagd avondmaal, of gewoon lekker als tussendoortje.

Cheesecake (Roger van Damme)

Cheesecake (Roger van Damme)
Een eenvoudige kaastaart blijft een absoluut top-dessert! Heb je echter nog nooit zelf eentje durven maken? Geen nood, speciaal voor beginners ontwikkelde topchef Roger Van Damme dit simpele recept waarbij mislukken geen optie is!