Recepten - tapa

Halloumi-frietjes

Halloumi-frietjes
Halloumi is ondertussen geen onbekende meer in onze streken. Geen wonder, deze Cypriotische kaas opent een hele nieuwe wereld van bereidingen doordat de kaas niet smelt. Eén van de meest eenvoudige manieren om van deze speciale kaas te genieten zijn deze frietjes. Populair in heel wat wereldsteden als vegetarische snack, dadelijk op jouw tafel. Perfect als hapje of tussendoortje!

Komkommergazpacho (Sofie Dumont)

Komkommergazpacho (Sofie Dumont)
Een simpel hapje dat toch feestelijk kan zijn: soep! En als je echt verrassend uit de hoek wil komen, is gazpacho (koude soep) een leuk idee. Sofie Dumont helpt je jouw gasten verwennen met deze supersnelle, gezonde en heerlijk verfrissende gazpacho.

Kerriescampi met tartaar van appel en avocado (Colruyt)

Kerriescampi met tartaar van appel en avocado (Colruyt)
Op zoek naar een leuk hapje dat altijd past? Feestelijk of gewoon, winter of zomer, met dit toffe en gemakkelijke borrelglaasje van Colruyt kan je alle kanten op. De frisse tartaar van appel en avocado past perfect bij de kruidige scampi.

Guacamole (Sergio Herman)

Guacamole (Sergio Herman)
Guacamole is ondertussen een heel populair dipsausje op feestjes over de hele wereld. Er bestaan heel wat recepten om het exotische sausje op basis van avocado te bereiden. Zelfs sterrenchefs zoals Sergio Herman geven er graag hun eigen interpretatie van. Sergio gelooft niet in look, wel in meer frisse toetsen en extra pit om je guacamole te perfectioneren.

Met look gemarineerde scampispiesjes

Met look gemarineerde scampispiesjes
Zin om optimaal van een zonnige dag te genieten? Dan is dit eenvoudige recept helemaal wat je zoekt. Lekker op de barbecue en met heel wat ander lekkers te combineren.

Aperitief-eitjes met zalm

Aperitief-eitjes met zalm
Dit is een echte klassieker waar iedereen van zal smullen. De smaken zijn eenvoudig en puur, terwijl het hapje erg feestelijk oogt. Een topper op elk moment van het jaar!

Avocado met krab (Colruyt)

Avocado met krab (Colruyt)
Zin om een luxueus en hip, maar makkelijk aperitiefje uit je koksmouw te schudden? Colruyt zorgt voor inspiratie: een frisse mengeling van avocade en krab, lekker in een glaasje of op een toastje.

Zalmmousse (Colruyt)

Zalmmousse (Colruyt)
Een geslaagde aperitief betekent lekkere en originele hapjes. Dat kan ook met vis, zoals dit eenvoudige maar buitengewoon lekkere recept van Colruyt bewijst.

Tapenade

Tapenade
Tapenade is een klassieker uit de mediterraanse keuken. Deze dikke, koude saus wordt bereid met olijven, ansjovis kappertjes. Heerlijk als aperitiefhapje, of extra accent bij een zuiders-getint gerecht. Er bestaan heel wat varianten, in dit recept leer je de eenvoudige en traditionele basis.

Paprikasoepje met scampispies

Paprikasoepje met scampispies
Met dit originele soepje zal je zeker scoren. De soep is zalig pittig en doet het uitstekend als verrassende tapa dankzij het scampispiesje.