Recepten - vegan

Wintercouscous (Ottolenghi)

Wintercouscous (Ottolenghi)
Voor veel mensen is couscous typisch zomers. De link met de mediterraanse wereld doet ons immers heerlijk wegdromen naar fijne vakanties. En toch kan je er ook iets van maken dat als perfecte winterkost mag bestempeld worden. De inventieve topchef Yotam Ottolenghi noemt dit gerecht zijn ultieme wintercouscous. Laat je zeker niet afschrikken door de lijvige ingrediëntenlijst, een fantastisch, vegetarisch gerecht bomvol smaak is wat je te wachten staat...

Siciliaans stoofpotje van kikkererwten en bloemkool met couscous (Jamie Oliver)

Siciliaans stoofpotje van kikkererwten en bloemkool met couscous (Jamie Oliver)
Voor een spannend vegetarisch gerecht dat je maag heerlijk vult en wangen doet blozen ben je aan het juiste adres bij tv-kok Jamie Oliver! Het is geen geheim dat Jamie dol is op de Italiaanse keuken, dit originele gerecht met couscous haalt pittige en smaakvolle inspiratie uit Sicilië.

Appelen met veenbessen

Appelen met veenbessen
Een smaakvol stuk wild kan je uitstekend combineren met een zoet bijgerecht. De krachtige vleessmaak kan immers wat contrast gebruiken. Een echte klassieker, die je ook kan inzetten tijdens de feestdagen, zijn gestoofde appeltjes met veenbessen. Ontdek in dit recept hoe je deze klassieker kan klaarmaken.

Champignonsoep met peterselie (Sandra Bekkari)

Champignonsoep met peterselie (Sandra Bekkari)
Dat je in de eeuwige zoektocht naar lekkere maar gezonde recepten altijd bij Sandra Bekkari terecht kan, is al lang geen geheim meer. Met dit recept gaat Sandra vol voor simpel, waardoor dit lekkere soepje helemaal vegan én glutenvrij is. Absoluut het proberen waard!

Herfstcurry

Herfstcurry
Wie herfst zegt, zegt pompoenen! Met deze heerlijke groente kan je ongelooflijk gevarieerd koken. Van lekkere traditionele gerechten zoals pompoensoep, tot een exotische stoofpot die barst van smaak. Deze vegetarische herfstcurry is perfect om je op te warmen na een kille, regenachtige herfstdag.

Granola

Granola
Granola ontstond in de 19de eeuw als een variant op muesli. Het grote verschil? De graanvlokken worden knapperig gebakken en lichtjes gezoet. Tegenwoordig is het een hippe en relatief gezonde manier om je dag te starten. Zelf maken is niet moeilijk, en je kan naar hartenlust variëren. Dit recept moet elke foodie geprobeerd hebben!

Gegrilde ananas

Gegrilde ananas
Als je na het barbecueën nog zin hebt in een dessertje, is het altijd een goed idee om het vuur wat langer warm te houden. Zo kan je een verrassend lekker en eenvoudig nagerecht klaarmaken door iets zoets te grillen. De absolute klassieker? Ananas!

Kikkererwtensalade met geroosterde paprika

Kikkererwtensalade met geroosterde paprika
Als je op zoek bent naar een originele en zomerse salade als bijgerecht (barbecue, koude schotel, tapas,...) is deze kikkererwtensalade een top-idee. Met een paar ingrediënten zorg je voor een verrassende en frisse toets bij allerlei bereidingen.

Aziatische preisoep

Aziatische preisoep
Niks eenvoudiger en plaatselijker dan preisoep, toch? Nochtans kan je er met de juiste smaakmakers zoals koriander en kokos ook een fantastisch lekker Aziatisch soepje van maken.

Couscous met zeven groenten

Couscous met zeven groenten
Couscous met zeven groenten is een heel populair gerecht in Noord-Afrika. Het wordt vaak beschouwd als een gerecht dat geluk brengt. Heel leuk aan dit vegetarische/veganistische recept is dat je er heerlijk mee kan variëren naargelang smaak of seizoen. Er is slechts één regel: een overdaad aan groentjes!