Recepten - vegetarisch

Spaghetti Pizzaiola

Spaghetti Pizzaiola
De Italiaanse term 'pizzaiola' dekt heel wat ladingen. Het idee is tegelijkertijd simpel: bereid zoals je min of meer van een pizza mag verwachten. Dat komt doorgaans neer op heerlijk smaakvolle en toch verrassend simpele gerechten waar een kruidig tomatensausje de hoofdrol speelt. Begin je al te lekkerbekken? Deze belachelijk makkelijke spaghetti moet je dan absoluut op het menu zetten!

Cheesecake met pompoen en speculaas

Cheesecake met pompoen en speculaas
Het leuke aan kaastaart/cheesecake is dat het een ongelooflijk eenvoudig recept is dat heel wat variaties toelaat. Je kan er dan ook in elk seizoen mee aan de slag. Deze variant is bijvoorbeeld ideaal tijdens de herfst- en wintermaanden.

Gnocchi met prinsessenbonen en avocadopesto (Colruyt)

Gnocchi met prinsessenbonen en avocadopesto (Colruyt)
Het succes van avocado's is geen wonder, de vrucht is buitengewoon gezond en heeft een typische, smeuïge smaak die heel goed past bij allerlei ingrediënten. Dit leuke pasta-recept van Colruyt is helemaal vegetarisch (het kan zelfs veganistisch) en staat in een oogwenk op tafel.

Wintercouscous (Ottolenghi)

Wintercouscous (Ottolenghi)
Voor veel mensen is couscous typisch zomers. De link met de mediterraanse wereld doet ons immers heerlijk wegdromen naar fijne vakanties. En toch kan je er ook iets van maken dat als perfecte winterkost mag bestempeld worden. De inventieve topchef Yotam Ottolenghi noemt dit gerecht zijn ultieme wintercouscous. Laat je zeker niet afschrikken door de lijvige ingrediëntenlijst, een fantastisch, vegetarisch gerecht bomvol smaak is wat je te wachten staat...

Rösti’s met bieslook (Sofie Dumont)

Rösti’s met bieslook (Sofie Dumont)
Wanneer je kroketjes of frietjes wat beu bent, zijn rösti's een leuk alternatief. Deze verrassende aardappelpannenkoekjes (het officieuze hoofdgerecht van Zwitserland) kan je bovendien makkelijk zelf maken, zoals Sofie Dumont toont in dit recept. Het resultaat is heerlijk feestelijk!

Snelle halloumi-frietjes

Snelle halloumi-frietjes
Onverwachts bezoek en geen tijd of middelen om een origineel hapje op tafel te toveren? Als je nog halloumi in huis hebt, is dit supersimpel recept jouw verlossing. Ook leuk als vlugge snack.

Aardappelgratin

Aardappelgratin
Een echte klassieker uit de Franse keuken: aardappelgratin! Dit smeuïge bijgerecht vraagt een extra inspanning in vergelijking met frietjes of kroketjes, maar kan ontzettend lekker smaken en een maaltijd stukken feestelijker maken. Ontdek hier het basisrecept.

Siciliaans stoofpotje van kikkererwten en bloemkool met couscous (Jamie Oliver)

Siciliaans stoofpotje van kikkererwten en bloemkool met couscous (Jamie Oliver)
Voor een spannend vegetarisch gerecht dat je maag heerlijk vult en wangen doet blozen ben je aan het juiste adres bij tv-kok Jamie Oliver! Het is geen geheim dat Jamie dol is op de Italiaanse keuken, dit originele gerecht met couscous haalt pittige en smaakvolle inspiratie uit Sicilië.

Appelen met veenbessen

Appelen met veenbessen
Een smaakvol stuk wild kan je uitstekend combineren met een zoet bijgerecht. De krachtige vleessmaak kan immers wat contrast gebruiken. Een echte klassieker, die je ook kan inzetten tijdens de feestdagen, zijn gestoofde appeltjes met veenbessen. Ontdek in dit recept hoe je deze klassieker kan klaarmaken.

Champignonsoep met peterselie (Sandra Bekkari)

Champignonsoep met peterselie (Sandra Bekkari)
Dat je in de eeuwige zoektocht naar lekkere maar gezonde recepten altijd bij Sandra Bekkari terecht kan, is al lang geen geheim meer. Met dit recept gaat Sandra vol voor simpel, waardoor dit lekkere soepje helemaal vegan én glutenvrij is. Absoluut het proberen waard!