Recepten - victoriabaars

Oosterse viswok met gemengde rijst

Oosterse viswok met gemengde rijst
Wokken is altijd een plezant, makkelijk, snel en veelal gezond. Dat laatste heeft doorgaans vooral te maken met de Aziatische invloeden die we gewoon zijn te gebruiken: veel groentjes, weinig vlees en tout court mager. Dit lekkere recept combineert scampi (of garnaalstaarten) en stukjes witte vis met typische smaken en krokante groentjes op een bedje van gemengde - en daardoor erg opvallende - rijst.

Victoriabaars met tagliatelle en broccoli in Mary-Rose saus

Victoriabaars met tagliatelle en broccoli in Mary-Rose saus
De hoofdrol in dit piekfijne recept wordt netjes verdeeld tussen alle ingrediënten. Victoriabaars staat bekend om haar heerlijke, stevige structuur. De romige en verfrissende Mary-Rose saus is een culinaire variant op de alom bekende 'cocktail'-saus, ideaal bij allerlei visgerechten, terwijl de pasta en broccoli zorgen voor een mediterraanse toets. Geef toe, daar krijg je water in de mond van!