Recepten - vtm

Reefilet met bospaddenstoelen en portosaus (Piet Huysentruyt)

Reefilet met bospaddenstoelen en portosaus (Piet Huysentruyt)
Hoe droevig het vallen van de bladeren en kil de ochtenden ook mogen, het begin van de herfst is ook het startschot van het wildseizoen! Met dit feestelijke maar perfect haalbare recept van Piet Huysentruyt zorg je voor een feestelijk maal. Perfect op een gezellige zondag of zelfs als hoofdgerecht op feestelijk diner.

Vol-au-vent met ovenfrietjes (Sandra Bekkari)

Vol-au-vent met ovenfrietjes (Sandra Bekkari)
Een heerlijke klassieker zoals vol-au-vent kan je niet verbeteren, toch? Verbeteren is niet noodzakelijk wat Sandra Bekkari in dit recept doet, maar ze verzint wel een originele en bovenal stukken gezondere variant. De romige saus wordt vervangen door een even smeuïge bloemkool saus die uiteraard heel wat minder calorieën telt. Daarnaast is dit recept best eenvoudig en - in tegenstelling tot de authentieke klassieker - perfect klaar te maken op een goed half uurtje. De knapperige ovenfrietjes maken het gezonde festijn compleet. Benieuwd? Aan de slag!

Salade van mozzarella, kerstomaatjes en avocado (Sandra Bekkari)

Salade van mozzarella, kerstomaatjes en avocado (Sandra Bekkari)
Het is in heel wat delen van de wereld al eeuwen gebruikelijk om veel brood te eten. Nochtans hebben heel wat wetenschappers aangetoond dat dit niet altijd zo gezond is. Een frisse salade als lunch is heel wat gezonder. En wie anders dan Sandra Bekkari kan je daar bij assisteren?

Clafoutis met krieken (Piet Huysentruyt)

Clafoutis met krieken (Piet Huysentruyt)
Het perfecte zomerdessert is fruitig en vraagt weinig werk. Exact wat deze clafoutis - een typisch Frans gebak - met krieken is! Piet Huysentruyt zorgt er voor dat jouw zonnige taart helemaal juist wordt gebakken.

Asperges met garnalen (Pascale Naessens)

Asperges met garnalen (Pascale Naessens)
De lente staat in België synoniem voor asperges. Deze specialiteit is danig smaakvol en karakteristiek, dat je met weinig ingrediënten verrassend lekker en puur kan koken. Iets dat Pascale Naessens als geen ander weet. Dit eenvoudige receptje is luxueus lekker en bevat 0,0 koolhydraten.

Bloemkool-aardappelpuree met tuinkruiden en garnalen (Sandra Bekkari)

Bloemkool-aardappelpuree met tuinkruiden en garnalen (Sandra Bekkari)
Dit fijne recept van Sandra Bekkari zit propvol frisse lente-smaken en gezonde ingrediënten.

Hazenrug met portosaus (Piet Huysentruyt)

Hazenrug met portosaus (Piet Huysentruyt)
Eén van de fijnste en pittigste stukjes wild is hazenrug. Het magere vlees zit propvol smaak en heeft weinig nodig om te schitteren. In dit makkelijke recept leert topchef Piet Huysentruyt je een heerlijk portosausje bereiden dat perfect past bij de karaktervolle eigenschappen van haas.

Risotto met chipolata en tomaat (Sofie Dumont)

Risotto met chipolata en tomaat (Sofie Dumont)
Net dol op de afwas, wel op lekker eten? Dan is deze zalige risotto van Sofie Dumont het recept dat je zoekt. Met een smeuïge combinatie van kazen, fijne stukjes chipolata en rijpe tomaten ben je zo in een culinair paradijs (en heb je maar één pan vuil gemaakt)!

Gezonde kip-currysalade (Sandra Bekkari)

Gezonde kip-currysalade (Sandra Bekkari)
Als je gezonder wil eten volstaat het niet om enkel 's avonds een extra inspanning te leveren. Onze klassieke broodmaaltijden met lekker veel beleg zijn veelal caloriebommen met weinig gezonde voedingstoffen. Zelf je beleg klaarmaken kan een enorme verandering zijn, vraag dat maar aan Sandra Bekkari die in dit recept een echte klassieker in een mager - maar zeker zo lekker - jasje steekt.

Snelle en krachtige kippensoep (Sandra Bekkari)

Snelle en krachtige kippensoep (Sandra Bekkari)
Sandra Bekkari veroverde in korte tijd de harten van heel wat kookfanaten die toch op hun lijn wensen te letten. Haar inspirerende gerechten blinken uit in eenvoud en smaak, zonder dat je je achteraf schuldig moet voelen. Benieuwd? Deze lekkere kippensoep is een perfect voorbeeld van haar kookfilosofie!
Loading...