Recepten - zeevruchten
Tagliatelle met scampi, tomaat en groene kruiden (Jeroen Meus)

Een lekkere maar simpele pasta zal nooit misstaan in een druk weekmenu. Jeroen Meus laat je genieten van een maximum aan smaak voor een minimum aan inspanning met deze eenvoudige pasta die toch barst van smaak. Ideaal voor wanneer het snel moet gaan maar toch fatsoenlijk wil koken.
Tags: alle seizoenen, basilicum, dagelijkse kost, dragon, easy, één, eenvoudig, gewoon, groene kruiden, Harissa, italiaans, Italië, Jeroen Meus, knoflook, kruiden, kruidig, lok, makkelijk, mediterraans, mediterraanse keuken, middellandse zee, pasta, pittig, rozemarijn, scampi, scampi's, schaaldieren, seafood, simpel, snel klaar, tagliatelle, televisie, tijm, tomaat, tomaten, tomatensaus, tuinkruiden, tv, witte wijn, zee, zeevruchten, zomer
Pizza Mare e Monti

Het culinaire concept van 'Mare e Monti' staat voor het Italiaanse gebruik om het beste uit de zee met het beste uit de bergen te combineren. Perfect voor eters die nooit goed kunnen kiezen! Op deze luxueuze pizza worden volgens die traditie zeevruchten gecombineerd met eekhoorntjesbrood.
Tags: champignons, comfort food, comfortfood, deeg, eekhoorntjesbrood, fastfood, frutti di mare, garnaaltjes, garnalen, inktvis, italiaans, Italiaanse recepten, Italië, mosselen, mosseltjes, oregano, paddenstoelen, pizza, Pizza Mare e Monti, pizzadeeg, schaaldieren, tomaten, tomatensaus, vakantie, vis, zee, zeevrucht, zeevruchten, zilt, zomer, zomers
Vissersstoofpotje met kabeljauw en zeevruchten (Colruyt)

Een stoofpotje hoeft niet zwaar of winters te zijn, je kan net zo goed met lichte ingrediënten zoals vis, zeevruchten en courgette werken. Het lekkere resultaat kan je zelf proeven als je dit makkelijke recept van Colruyt volgt.
Tags: aardappel, aardappelen, alledaags, bier, Colruyt, courgette, gemakkelijk, gezond, laurier, mager, makkelijk, peterselie, scampi, scampi's, stoofpot, stoofpotje, stoven, tijm, vis, visbouillon, visgerecht, visgerechten, zee, zeevruchten, zilt
Paella

Wie Spanje zegt, zegt Paella. Dit van oorsprong Valenciaans gerecht is synoniem voor zon, zomer en vakantie. Er bestaan heel wat regionale verschillen en elke Spaanse stad beweert dat hun recept het beste is. Het is dan ook een gerecht met een lange geschiedenis. Zelfs over de herkomst van de naam doen verschillende verhalen de ronde Ondanks de vele varianten, is de basis in principe altijd hetzelfde. Met dit authentieke recept kan ook jij zonder veel problemen deze zomerse rijstschotel klaarmaken. Daarnaast is het een prima basis om verder op te bouwen naar smaak en voorkeur (vlees, vis, groentjes,... jij bent de chef!).
Tags: arborio, bomba, calasparra, chorizo, Espagna, kippenbouillon, konijn, langzaam, Paella, paprika, paprikapoeder, peterselie, rijst, rijstschotel, saffraan, slow cooker, slow cooking, Spaans, Spanje, tijm, tomaat, traag garen, traag gegaard, vakantie, Valencia, vlees en vis, zeevruchten, zomer, zomergerecht, zomers
Sint-Jakobsvruchten met zeekraal (Pascale Naessens)

Wie eenvoudige verfijning zoekt en zich geen zorgen wil maken over zijn of haar lijn, is bij Pascale Naessens aan het juiste adres. Haar recepten blinken uit in veel smaak met weinig ingrediënten. Net zoals dit heerlijk eenvoudige gerecht waar simpele maar uitgelezen producten zoals Sint-Jakobsvruchten en zeekraal de hoofdrol spelen.
Tags: boter, chique, coquilles, coquilles saint-jacques, eenvoudig, gezond, gezond eten, gezond koken, limoen, luxe, luxueus, mager, Pascale Naessens, peterselie, select, simpel, Sint-Jakobsnoten, sint-jakobsoesters, Sint-Jakobsvruchten, sjalot, snel klaar, vis, witte wijn, zee, zeekraal, zeevruchten, zilt
Lentesalade met asperges en garnalen

Voor elke fijnproever staat de lente gelijk aan het witte goud: asperges! Dankzij hun karakteristieke en volle smaak, hoef je geen gekke recepten te bedenken om deze groente te laten schitteren. In deze frisse salade zorgen garnaaltjes en een sinaasdressing voor heerlijk verrassende accenten die zorgen voor dat zalig frisse lente-gevoel. Top als voorgerecht of lichte maaltijd (eventueel met wat knapperig brood).
Tags: appelsien, asperge, asperges, babyspinazie, België, Belgisch, dressing, garnaal, garnalen, geen koolhydraten, gezond, grijze garnalen, lente, low carb, mager, noordzee, origineel, rucola, salade, schaaldieren, simpel, sinaas, sinaasappel, spinazie, verrassend, vis, voorgerecht, witte asperges, witte goud, zeevrucht, zeevruchten
Scampi’s met kerrie (Colruyt)

Al wie houdt van lekkere scampi, weet dat je er allerlei bereidingen mee kan bedenken. Dit romige recept van Colruyt is best eenvoudig, met een geslaagde oosterse toets dankzij de kerrie. Lekker als voorgerechtje, lunch of avondmaal met brood. Perfect wanneer je niet zo veel tijd of zin hebt om te kokkerellen maar toch lekker wil eten.
Tags: champignon, champignons, cognac, Colruyt, curry, dille, eenvoudig, flamberen, garnaal, garnalen, geflambeerd, gemakkelijk, kerrie, knoflook, look, lunch, Oosters, oosterse toets, paprika, romig, room, scampi, scampi's, schaaldier, schaaldieren, simpel, vis, zeevruchten
Asperges met waterkerssaus en Sint-Jakobsvruchten (Sandra Bekkari)

Al wie verlekkerd is op het asperge-seizoen, zal smullen van dit gezonde en toch feestelijke recept van Sandra Bekkari. In combinatie met een fris waterkerssausje en verfijnde Sint-Jakobsvruchten zijn asperges lekkerder dan ooit!
Zalmglaasjes met garnalen en pesto

Dit hapje combineert klassieke maar heel lekkere smaken. Bovendien ziet het er mooi uit en hoef je er niet veel moeite in te steken. Perfect als je een grote groep bezoekers over de vloer krijgt!
Tags: amateur, amuse, aperitief, beginner, bezoek, feest, feestdagen, feestelijk, garnalen, gemakkelijk, gerookt, gerookte zalm, gevuld glaasje, glaasje, grijze garnalen, hapje, kerstomaat, kerstomaten, noordzee, pesto, pesto Genovese, schaadier, schaaldieren, snel klaar, tapa, tapas, vis, voorgerecht, weinig moeite, zalm, zee, zeevruchten
Seafood chowder

De term 'chowder' doet in de Benelux misschien niet echt een belletje rinkelen, over het kanaal is het echter een absolute klassieker. Het betreft een heerlijk dikke maaltijdsoep die heel gevarieerd kan zijn. Eén van de beste recepten is met lekkers uit de zee. In dit recept ontdek je zelf een ontzettend lekkere maar niet moeilijke Seafood Chowder klaarmaken.
Tags: alle seizoenen, Brits, brood, champignon, chowder, diner, Engeland, Engels, gerookt spek, Groot-Brittanië, Ierland, Iers, kabeljauw, krielaardappelen, krieltjes, kust, lunch, maaltijdsoep, mosselen, noordzee, peterselie, polak, prei, room, schaaldieren, Schotland, Schots, seafood, selder, soep, spek, spekjes, spekreepjes, vis, visbouillon, whiskey, whisky, winter, winters, wortel, zalm, zee, zeevrucht, zeevruchten, zilt