VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.5/5 (2 votes cast)
Aardappelsalade
Een aardappelsalade kan je op bijzonder veel manieren klaarmaken. Dit receptje vertelt je slechts één manier, perfect voor de onzekere beginner of de doorwinterde chef die een variant wil proberen. Deze salade is erg veelzijdig, als voorgerecht, bijgerecht, bij de barbecue,… Aan jou de keuze!
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10minuten 10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10minuten 10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil de aardappelen en snij ze in hapklare blokjes (niet te groot maar ook niet overdreven fijn).
  2. Kook ze beetgaar in royaal gezouten water, laat ze evenwel niet te gaar/plat worden.
  3. Spoel de de stukjes aardappelen even af onder koud water en laat ze gedurende tien minuutjes rusten en afkoelen. De afwerking kan pas starten eenmaal ze lauw zijn. Ondertussen kan je de rode ui fijnsnijden.
  4. Eenmaal voldoende afgekoeld meng je de olijfolie, mayonaise, stukjes ui en kruiden onder de stukjes aardappel. Meng rustig en voorzichtig, zo niet riskeer je aardappelpuree en geen -salade te maken.
  5. Proef eventjes en voeg meer mayonaise, zout, peper of Provençaalse kruiden naar wens toe. Let op met de mayonaise, een goede aardappelsalade is heerlijk smeuïg, niet overdreven vettig. Indien je geen mayonaise met citroen gebruikte, kan je een beetje citroensap toevoegen om het een tikje frisser te maken. Opdienen kan zowel lauw als koud. Smakelijk!
Notities

Wil je er graag een volwaardig voorgerecht of zelfs hoofdgerecht van maken? Voeg enkele stukjes krokant gebakken spek toe!