Aardbeienmousse (Sandra Bekkari)

Aardbeienmousse (Sandra Bekkari)
Recept Afdrukken
Wie tuk is op lekkere maar luchtige dessertjes, moet deze luchtige aardbeienmousse van Sandra Bekkari zekers een proberen. Met een minimum aan ingrediënten en inspanning kan je voor een lekkere afsluiter zorgen.
Aardbeienmousse (Sandra Bekkari)
Recept Afdrukken
Wie tuk is op lekkere maar luchtige dessertjes, moet deze luchtige aardbeienmousse van Sandra Bekkari zekers een proberen. Met een minimum aan ingrediënten en inspanning kan je voor een lekkere afsluiter zorgen.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes zorgvuldig.
  2. Doe drie kwart van de aardbeien in een blender met de takjes verse munt. Hak fijn.
  3. Voeg het eiwit toe en klop gedurende een tweetal minuten op tot een luchtige mousse.
  4. Versnijd de resterende aardbeien in stukjes en verdeel over evenveel glaasjes als er personen zijn. Lepel daar voorzichtig de mousse over.
  5. Werk elk glaasje af met een beetje granola en wat zeste van citroen. Nog een beetje verse munt kan ook. Smakelijk!
Notities

Dit dessertje moet je echt last-minute maken. Doordat er geen suiker of gelatine in zit, verdwijnt de luchtigheid al na een half uur.

Deel dit Recept

Laat wat van je horen

*