VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.4/5 (9 votes cast)
Avocadosoep met grijze garnalen
Soep kan ook een luchtig en zomers (voor-) gerecht zijn. We denken dan in principe aan gazpacho, een Spaans recept voor een ijskoude groentesoep. Deze avocadosoep zal je gasten verrassen: fris, bomvol smaak en lekker afgewerkt met grijze garnalen. Absoluut het proberen waard!
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Ingrediënten
Avocadosoep
Garnering
Instructies
  1. Schil de komkommers en verwijder de zaadlijsten. Houd ongeveer één kwart tot een tiende opzij voor de garnering. Snijd de komkommers in grove stukken.
  2. Schil de avocado’s, verwijder de pit en hak in stukken. Bewaar opnieuw een klein kwartje voor de afwerking.
  3. Doe de stukken komkommer en avocado in een blender met het citroensap en de yoghurt. Blend/mix grondig tot een smeuïg soepje. Voeg eventueel wat water toe indien je de soep te dik vindt.
  4. Kruid de soep met cayennepeper, peper, zout en eventueel nog wat citroen- of limoensap. De smakenbalans juist krijgen is niet eenvoudig, werk dus voorzichtig en proef voldoende. Het soepje met fris en niet flauw smaken, zonder de fijne smaak van de komkommer en avocado te verliezen.
  5. Neem de opzijgehouden stukken komkommer en avocado. Snijd in erg fijne stukjes en meng met de stukjes tomaat en lente-ui. Breng op smaak met wat olijfolie, peper en zout.
  6. Serveer door op elk bord (of nog leuker: in glaasjes) een bodempje groentegarnering met enkele garnalen te leggen. Vul aan met de soep en leg bovenaan opnieuw wat groentjes en garnalen. Smakelijk!
Notities

Je kan deze soep gerust koel serveren, erg verkwikkend in de zomer. Laat de soep dan even rusten in de koelkast, roer in dat geval even opnieuw los (en voeg eventueel nog wat water toe) alvorens op te dienen.