VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Bonensalade met primeuraardappelen en merguez (Jeroen Meus)
Salades saai? Niet als je deze originele en smaakvolle salade van Jeroen Meus probeert. Met een waaier aan knapperige groentjes, stevige patatjes en kruidige stukjes merguez zorg je voor een heerlijk maal voor jong en oud. Dit recept is perfect aan het begin van de zomer, maar past altijd.
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Laat de worstjes op kamertemperatuur komen.
  2. Spoel ondertussen de witte en sperzieboontjes en snijd de uiteindes af. Breng aan de kook in lichtgezouten water.
  3. Laat de boontjes koken tot ze beetgaar zijn, spoel dan onder koud water zodat ze stevig blijven. Laat afkoelen.
  4. Spoel de aardappelen en breng ze ook aan de kook (schillen hoeft niet) in gezouter water. Laat ook weer koken tot ze beetgaar zijn en zet opzij.
  5. Spoel ondertussen de rucola en groene kruiden. Halveer ook de kerstomaatjes.
  6. Meng in een ruime kom de rucola, peterselie, basilicum, halve tomaatjes en witte bonen.
  7. Bak de merguez-worstjes in een scheutje olijfolie tot ze helemaal gaar zijn.
  8. Voeg de afgekoelde witte en sperziebonen toe aan de kom. Snipper de zongedroogde tomaatjes en meng samen met de kappertjes en olijven door de salade.
  9. Werk de salade af met een beetje olijfolie, rode-wijnazijn, grof zout en peper.
  10. Voeg net voor het opdienen de warme worstjes (snijd eventueel in kleinere stukjes) en lauwe aardappeltjes toe. Smakelijk!