Boontjes opgerold in spek

Boontjes opgerold in spek
Recept Afdrukken
Groentjes bij een gerecht serveren mag op sommige momenten best wat feestelijker zijn. Deze klassieker past altijd, van Kerstmis tot Pasen: boontjes opgerold in spek!
Boontjes opgerold in spek
Recept Afdrukken
Groentjes bij een gerecht serveren mag op sommige momenten best wat feestelijker zijn. Deze klassieker past altijd, van Kerstmis tot Pasen: boontjes opgerold in spek!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de uiteindes van de prinsessenboontjes af.
  2. Smelt een beetje boter in een kookpoot. Fruit de gesnipperde sjalot.
  3. Voeg de boontjes toe, kruid met peper en een weinig zout. Laat even aanstoven.
  4. Overgiet met water en breng aan de kook. Laat kort garen zodat de boontjes nog fris groen en een beetje knapperig zijn. Laat daarna uitlekken.
  5. Verdeel de uitgelekte boontjes over de plakjes spek. Rol ze stevig op.
  6. Verhit een ruime pan met een klontje boter. Bak de rolletjes net voor het opdienen even aan zodat het spek knapperig wordt. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*