Recept - Boterkoekjes

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.8/5 (5 votes cast)
Boterkoekjes, 3.8 out of 5 based on 5 ratings
Boterkoekjes
Recept Afdrukken
Deze klassieker komt rechtstreeks uit grootmoeders keuken: eenvoudige maar niet te versmaden boterkoekjes. Makkelijk, lekker en snel klaar. Ideaal bij een kopje koffie of om samen met kinderen te maken.
Boterkoekjes
Recept Afdrukken
Deze klassieker komt rechtstreeks uit grootmoeders keuken: eenvoudige maar niet te versmaden boterkoekjes. Makkelijk, lekker en snel klaar. Ideaal bij een kopje koffie of om samen met kinderen te maken.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 10minuten 10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur. Meng met de bloem, suiker en eierdooier tot een stevig deeg. Klop het eiwit op tot het stijf is en roer voorzichtig onder het deeg.
  2. Rol het deeg uit en snijd of druk er vormpjes uit naar wens. Maak je koekjes niet te groot, anders bakken ze ongelijk.
  3. Vet een ovenschaal in of leg er een stuk bakpapier op. Schik je koekjes netjes naast elkaar (niet tegen elkaar).
  4. Kluts een eierdooier en bestrijk alle koekjes met behulp van een keukenborsteltje. Bestrooi naar wens met nog wat kristalsuiker. Schuif het bakblik in een voorverwarmde oven (180°) en laat een tiental minuutjes bakken.
  5. Laat de koekjes even afkoelen alvorens op te dienen. Smakelijk!
Notities

Deze koekjes kan je best lang bewaren, let er enkel op dat je ze in een goed gesloten doos of trommel doet. Anders worden ze wak.

Deel dit Recept


Comments

  1. Is het gewone boter of roomboter?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • Bedankt voor je vraag, Saskia. In feite is er geen verschil tussen boter en roomboter. De term ‘boter’ is zelfs beschermd, om boter te mogen heten moet minstens 80% melkvet gebruikt worden. Boter kan dus niet zonder room gemaakt worden.

      Er is wel een verschil tussen boerenboter (of hoeveboter) en melkerijboter. Boerenboter is volledig artisanaal gemaakt, en zal dus het beste smaken. Melkerijboter wordt daarentegen industrieel bereid. Dat is goed voor de houdbaarheid, minder goed voor de smaak.

      Als je margarine bedoelt (een vervanger van boter, op basis van plantaardige producten): dat kan je ook gebruiken en het is zelfs een tikje gezonder. Daar staat tegenover dat elke oma zal benadrukken dat de smaak van echte boter noodzakelijk is voor het meest authentieke resultaat.

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Speak Your Mind

*