VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.7/5 (3 votes cast)
Broccolicouscous met spinazie, rosbief en dragondressing (Sandra Bekkari)
De nieuwe huiskok van vtm zorgt voor een verfrissende blik op lekker eten. Volgens Sandra Bekkari hoef je immers niet te diëten om gezond en slank door het leven te gaan. Haar gezonde recepten zijn piekfijn, lekker en erg gezond. Het proberen waard!
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Kruid met voldoende peper en zout.
  2. Smelt een klontje boter in een braadpan en schroei het vlees langs alle kanten dicht.
  3. Zet het vlees in een voorverwarmde oven (180°) en laat garen volgens de dikte van het stuk vlees. Reken op 3 minuten per 100 gram vlees. Een kleine twintig minuutjes volstaat dus voor een stuk van 600 gram.
  4. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en hak erg fijn (tot groente-couscous) met behulp van een keukenrobotje.
  5. Haal het vlees uit de oven, dek af met folie en laat nog een kwartiertje rusten.
  6. Rooster ondertussen de grofgehakte amandelnoten in een pan zonder vetstof. Laat afkoelen.
  7. Bereid een eenvoudige dressing door evenveel olijfolie met limoensap te mengen. Voeg daar fijngehakte dragon aan toe en werk af met peper/zout en de helft van de geroosterde amandelnoten.
  8. Wok de broccolicouscous heel even en voeg de fijngehakte spinazie en andere helft van de geroosterde amandelnootjes toe. Laat ook de radijsjes heel even meewarmen en verfris de couscous met nog een beetje limoensap en wat zeste.
  9. Snijd het vlees in dunne plakjes en serveer met de broccolicouscous en enkele lepeltjes van de dressing. Smakelijk!