VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Champignons met ham
Als je een leuk hapje wil maken, zijn champignons altijd een aanrader. Je kan ze immers met heel wat verschillende ingrediënten opvullen. Lekker en origineel! In dit recept gaan we aan de slag met gerookte ham, aangevuld met mediterraanse invloeden. Heerlijk!
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Haal de steeltjes uit de champignons en hak ze fijn.
  2. Fruit de teentjes look en gesnipperde sjalot aan in een scheutje olijfolie.
  3. Snijd de plakjes ham fijn en voeg samen met de fijngehakte champignon-steeltjes toe. Laat even zweten en zet dan opzij.
  4. Laat de tomaatjes uitlekken en hak samen met de olijven en mozzarella fijn.
  5. Meng in een schaal samen met de aangebakken ham. Breng op smaak met basilicum, tijm, peper, zout en een snuifje chili. Roer er het eigeel samen met de Parmezaanse en paneermeel onder.
  6. Vul de champignons met de vulling. Schik op een ovenschaal, besprenkeld met een beetje olijfolie. Laat 20 à 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven (200°). Smakelijk!